Boligprojekter i sommerferien? Dette kan du kaste dig over

0

For mange er sommerferie lig med afslapning og tid til at koble fra. Dog er der også rigtig mange, der i stedet anvender den frie tid fra arbejdet på at forbedre boligen med en masse skønne boligprojekter. Projekterne kan være store som små, men uanset hvad er sommerferien den oplagte tid til at få arbejdshandskerne på. Tiden er der nemlig til det, hvor arbejdets stressende dage ikke præger hverdagen.

Hvis du endnu ikke har besluttet dig for, hvilket boligprojekt du kan kaste dig over i sommerferien, er du landet det helt rette sted. Nedenfor har vi nemlig samlet en række bud på, hvilke projekter i boligen du kan kaste dig over i sommerferien.

Mal vægge eller opsæt smukt tapet

Der hersker ingen tvivl om, at en trend inden for boligindretning er malede vægge og smukt tapet. Hvor det førhen var hvide vægge, der dominerede boligmagasinerne, er det i dag farvede vægge og dekorative tapeter. Derfor kan du med fordel finde malerpenslen eller tapetklisteret frem.

Består din bolig primært af rum med hvide vægge, er det en god idé at starte i disse rum. Her vil rummet nemlig få et helt andet udtryk, hvis du maler en eller flere vægge eller opsætter tapet i fine design. Du kan også udskifte eksisterende farverig maling eller tapet med nyt, hvis du trænger til fornyelse. Prøv gerne at være lidt dristig i valg af farve og tapet – ofte vil resultatet virkelig blive flot.

Efterse kælderens fugtniveau

Har boligen en kælder tilknyttet, er det nødvendigt at efterse fugtniveauet fra tid til anden. Her er sommerferien et perfekt tidspunkt for opgaven. Om vinteren er kælderens luftfugtighed nemlig højere end resten af året. Dette øger altså risikoen for, at der opstår sundhedsskadelige problemer såsom fugt i kælderen.

Du kan selv tjekke fugtniveauet i kælderen ved at bruge sin sanser. Specielt din lugtesans er brugbar her, da du skal tage stilling til, hvordan kælderen lugter. Du kan også lade professionelle om at gøre arbejdet. Her vil du få råd og vejledning til, hvorvidt din kælder kræver direkte behandling – eller om det blot er løseligt med ekstra udluftning.

Giv haven eller terrassen en opgradering

Det er ikke altid, at det danske sommervejr byder på timevis af varme dage, men muligheden er der. Derfor er det oplagt at bruge sommerferien på at gøre haven eller terrassen klar til sommerens brug gennem en opgradering. Sørg for at få græsset slået, beskær de fine buske eller plant nye træer. Du kan også købe nyt haveudstyr, som indbyder familien til flere stunder udendørs. Nye havemøbler, legetøj til børnene, potteplanter med blomster, solcellelamper, lyskæder, hængekøjer – ja, listen af nye muligheder er lang.

Når du er færdig med at klare de forskellige boligprojekter, vil det uden tvivl sætte sit præg på kroppen. Af denne grund er det fordelagtigt at sørge for at forkæle dig selv, samtidig med du forkæler boligen. Dette kan gøres på forskellige måder – enten med pålægning af neglelak fra Nicehands.dk, et lækkert fodbad eller en behagelig massage. Sådanne små forkælelser skal ikke undervurderes.

Share.

Comments are closed.