Boliginspiration: sådan forandrer du let dit hjem med en klat maling

0

Hvis du synes, at din bolig trænger til lidt forandring, men ikke vil til at renovere et helt rum, kan du komme langt med en klat maling eller to. Maling kan skabe flotte kontraster, skabe et rum i rummet og skabe harmoni blandt forskellige elementer. Læs med, lad dig inspirere og kreer hurtigt flotte forandringer i din bolig med malerarbejde. Hvis du bor i Brædstrup, Hedensted, Horsens, Tørring, Uldum eller Vejle, kan du finde en lokal maler til at hjælpe dig.

 

Match møbler og vægge

Hvis du synes, der mangler lidt ensartethed og harmoni i et rum, og hvis du ikke rigtigt kan finde den røde tråd, så overvej at male nogle møbler i samme farve som en eller flere vægge. Hvis du eksempelvis har en anden farve end hvid på væggene i køkkenet, kan du male spisebordsstolene i samme farve og på den måde skabe harmoni. Det kan også være en kommode i soveværelset, som kommer til at gå i ét med væggen ved at få samme farve, eller billedrammerne, hvori kunsten hænger.

 

Mal én væg i en anden farve end resten af rummet

En måde at skabe et rum i rummet kan være ved at male en enkelt væg en anderledes farve end resten af rummet. I en stor stue, hvor den ene ende for eksempel er en hyggekrog, kan væggen bag sofaen eller lænestolen få en anden farve end resten af rummet – gerne i samme toner og farveleje som møblerne – og derved skabe en naturlig markering omkring hyggekrogen.

 

Inkluder karme og døre i malerprojektet

Vil du skabe en luksuriøs fornemmelse i et rum, måske en antik spisestue, kan du inkludere karme, døre og endda radiatorer i malerprojektet, så det hele får samme farve. Også vindueskarme og paneler kan males i samme farve, eller måske en tone mørkere, som væggene, så det bliver skabt elegance og harmoni i rummet.

Share.

Leave A Reply