Bliv mere produktiv med et godt indrettet kontor

0

Et godt kontor skal indbyde til arbejde. Det skal være indrettet, så det bedst muligt understøtter arbejdet, og så der er færrest mulige forstyrrende faktorer. Det er ligemeget, om du indretter hjemmekontor eller kontor på arbejdspladsen – et kontor skal fungere. Her har vi samlet nogle godt råd til, hvordan du indretter et kontor, så du får det bedste ud af din arbejdstid.

 

Tænk på din krop

Almindeligt kontorarbejde foregår ved at skrivebord og en computer, ofte flere timer i træk. Første punkt, for et godt kontor, er derfor ergonomi: En øm krop er en doven-krop, og derfor kan det godt betale sig at tænke over, hvad man kan gøre, for at belaste kroppen mindst muligt. Her kan et hæve-sænke bord være et godt sted at starte. I det hele taget er det vigtigt at sikre sig, at stol og bord er indstillet rigtigt i højden. Det er også vigtigt, at din skærm har en tilpas højde, så du ikke skal bøje nakken for meget, for at se på den.

Lys er en anden vigtig faktor. Almindeligvis vil det være at foretrække, hvis computerskærmen kan placeres vinkelret på vinduet, det vil sige med siden af skærmen mod vinduet. Hermed bliver du ikke selv blændet af lyset, og du undgår meget af det generende genskær i skærmen.

Hvis du virkelig vil gøre dig selv – og din krop – en tjeneste, så giv dig selv muligheden for at inkorporere nogle sunde rutiner i kontorarbejdet. Sæt for eksempel en rippe op på væggen, og gør det til til en fast vane at hænge dig ti sekunder i armene, men jævne mellemrum igennem dagen. Der skal ikke meget til at rette ryggen ud, og hvis du har brug for at komme af med nogle frustrationer, kan du altid lave nogle pull-ups!

 

Sammel inspiration og find ud af, hvad du godt kan lide

Når først du har gjort dig klart, hvad for nogle behov du har til et kontor, så handler det om at finde inspiration til gode løsninger. På denne hjemmeside kan du læse mere om, hvordan du får det bedste ud af tiden på kontoret. For det er ikke bare et spørgsmål om komfort og magelighe, at have et velindrettet kontor: Hvis du skal lave et godt stykke arbejde, så skal rammerne være i orden.

Share.

Leave A Reply