Bliv klogere på din elregning

0

Denne artikel indeholder reklame

Vi opholder os meget i boligen i disse måneder af året. Det er vinter. Behovet for at varme sig indendørs er højest netop nu. Mørket udenfor giver os lyst til at tænde de mange lys i stuen. De mange timer indendørs betyder, at vi anvender vores elektriske apparater mere end normalt. Konsekvensen er, at elregningen vokser i årets kolde måneder. At blive klogere på vores elregning samt elforbrug, kan hjælpe med at holde udgifterne nede. Der er heldigvis mange muligheder for os med hensyn til at spare penge i husstanden. Det kræver dog, at vi er opmærksomme og aktive.

Generelle problemer med elregningen

Elregningen kan for mange af os virke ligegyldig. Det er ofte ikke en post i budgettet, som vi tænker, at vi kan ændre ret meget på. Varme, vand og el er energi, der blot er tilstede i vores bolig. Vi kan selvfølgelig nedbringe vores elregning ved at bruge mindre elektricitet. Omvendt så tænker vi sjældent på yderligere løsninger. Sprog og jargon på elregningen kan samtidig virke uforståelig. Acconto, brutto og netto. Ord som for mange er uden mening eller betydning. Det er med andre ord svært at forstå sig på sit eget forbrug. Hvor er det specifikt, at vi individuelt kan sparre en masse ressourcer med hensyn til elregningen?

At tænke mere over sit forbrug i hverdagen er den simple løsning til at spare penge. Huske at slukke lyset i rum, hvor vi ikke fysisk er tilstede. Det er samtidig brugen af vores elektriske apparater i køkkenet som f.eks. komfur og opvaskemaskine. Omvendt så er det svært for mange at skære ned på brugen af disse centrale ting i hverdagen. Derfor har vi behov for andre og bedre løsninger.

Søg aktivt andre muligheder på elmarkedet

Et område, hvor vi har store muligheder for at spare, er ved at undersøge elmarkedet. Simpelthen at undersøge vores egne el-leverandører til boligen eller virksomheden. Her kan vi benytte os af konkurrence og sammenligning af elpriser – bliv klogere på elpriser her. Der er ofte muligheder for, at vi i vores individuelle husstande kan få en bedre aftale på elektricitet. Det kan i hvert fald ikke skade at undersøge andre muligheder. Elpriser og elselskaber varierer med hensyn til pris og service. Noget, som kan have stor betydning for vores bolig. Der er f.eks. gode tilbud på el, uanset om man bor i enten hus eller lejlighed. Et hus bruger ofte mere strøm end lejligheder. Det kan betale sig at undersøge, hvad forskellige elfirmaer kan tilbyde af gode aftaler til netop din type bolig.

Eventuelle problemer ved skift af leverandør

At skifte leverandør af elektricitet kan medføre nogle problemer. Bor vi f.eks. i lejlighedsopgange, vil der typisk være regler eller særlige aftaler, der gør sig gældende. Det kan også være tilfældet, hvis du har en andelsbolig. Her kan det være, at der er lavet en særlig aftale på strøm i hele ejendommen, hvilket gør det sværere at ændre på tingene. Det bliver med andre ord mere politisk at skifte strømselskab. Det skader dog ikke at undersøge mulighederne.

Vi kan med andre ord blive klogere på vores elregning, lige meget om vi bor i hus eller lejlighed. Det handler om, at vi aktivt søger elpriser og leverandører. På den måde kan elregningen blive lettere at forstå – samt mere optimal i forhold til udgifter.

Share.

Comments are closed.