Betragt dit hus som en investering

0

Dit hus er en investering – både på det personlige plan, og det økonomiske. Når du får fri fra arbejde eller skole, er det som regel her, du vil bruge det meste af din dagligdag. Derfor bør du nøje overveje hvad du gør ved dit hus. Hæver det værdien af dit hus, og endnu vigtigere, bliver du gladere af det? Der er mange spørgsmål, man kan vælge at stille sig selv, hvis man vælger at se sin bolig som en investering. Derfor prøver vi i denne artikel at se på nogle af de ting, som du bør tænke over, hvis du prøver at tjene penge på dit hus, når det engang skal sælges.

Brug din friværdi

Dit hus har med al sandsynlighed en friværdi. Friværdien er din boligs nuværende værdi, minus den gæld, der er i boligen. Har du eksempelvis et hus til 2 millioner, og du skylder 1 million i den, så har du en friværdi på 1 million kroner. Hvis du vælger at låne din friværdi, så har du penge til andre interessante ting, såsom investeringer i din bolig. Dette kan være en ny omgang maling, nyt gulv, eller noget helt tredje. Ved at øge værdien af din bolig, har du nu et alternativ til aktiehandel.

Få mest muligt ud af din investering

Alt det her med friværdi, investeringer og andre økonomiske termer, kan være sort snak for mange. Der er også tonsvis af muligheder for at få mest mulig ud af din bolig, set i forhold til investering. En udbygning kunne også være en mulighed, måske i form af en udestue eller en garage. Men husk på, at ved store ombygninger, kræver det en byggetilladelse ved kommunen. Når du går i gang med at se din bolig som en investering, kan det være en ide at rådføre sig med en ny revisor. De kan eksempelvis hjælpe dig med at kigge på skatteoptimering, så du får mest muligt ud af dine investeringer.

Bliver du glad for din investering?

Danskerne bor i gennemsnit i deres parcelhus i 20 år, før det sættes til salg. I de 20 år vil boligen først og fremmest tjene som en ramme om familielivet. 20 år er lang tid, hvis du vælger at investere i noget, som du ikke er glad for. Din bolig vil måske stige i værdi, hvis du får opført en ny garage, men gør det dig mere glad, hvis du ikke har en bil? Du bør sikre dig, at din investering også afspejler dit private liv, hvis du har planer om at blive boende i huset i mange år endnu. Er du tværtimod ved at flytte ud, og ved du, at din bolig er svær at sælge, kan du overveje om du måske bør investere i huset.

Share.

Comments are closed.