Beregn dit boligbudget og undgå overraskelser

0

Kigger du på ny bolig, men ved du ikke, om du har råd til at sidde i den, hvis du vælger den? Så er det en rigtig god ide at lave et budget, så du kan se, hvor meget det reelt set vil komme til at koste. Du kan lave beregningerne ud fra de alle de informationer, du har på nuværende tidspunkt om fremtiden. Der er flere poster, som du allerede har lige nu, og der er måske nogle poster, du ved, der kommer – for eksempel sådan noget som daginstitution, hvis du planlægger børn. Når du skal regne dit månedlige budget ud, kan du lave et budget i Excel, eller du kan vælge at bruge en lommeregner til formålet.

Se forskellige modeller regnemaskiner lige her.

Det du skal have med i budgettet

For det første skal du medregne husleje, ejerudgifter, vedligehold og eventuelle ydelser mht. boligen. Husk i den forbindelse også vand, varme og el. Dernæst kommer mad og andre dagligvarer. Transport er også vigtigt – for kommer du til at bruge flere eller færre penge på transport, når du flytter? Fitness og sport skal yderligere inkluderes. Har du børn? Deres regninger for institutioner er vigtige poster.

Andre betalinger, du skal huske, er forsikring, fagforening og a-kasse. Internet, licens, streaming og TV er yderligere vigtige månedlige betalinger, man ikke skal glemme. Har du abonnement på alarm og videoovervågning, eller påtænker du at få det i din nye bolig, så er det også en vigtig post at huske. Sidst men ikke mindst skal der være lidt luft til det sjove, det uforudsete og eventuelt noget opsparing.

Husk dette når du sidder med regnemaskinen

Det er ikke alle beløb, du betaler hver måned, men når du laver dit budget pr. måned, skal du regne ud, hvor meget de forskellige poster koster om måneden for at få det reelle billede i forhold til, om du faktisk har råd til at bo i den bolig, du har kig på.

Share.

Leave A Reply