At skifte elselskab kan være en måde at spare penge

0

Dette indlæg er sponsoreret.

Der er nok ikke nogen, der går og drømmer om at bruge penge på varer og produkter, de ikke har brug for. Selvom strøm og elektricitet kan være noget, de færreste tænker konkret over, kan det faktisk være en udgiftspost, der kan mindskes.

Vi giver dig her svar på nogle af de spørgsmål, der ofte dukker op, når det kommer til at kigge din elaftale efter i sømmene – finder du frem til, at du har brug for noget andet, kan du overveje at få en ny aftale med et andet energiselskab.

Hvor kan jeg spare penge på el?

Siden 2013 har danskerne haft mulighed for at vælge og vrage i det store udbud af elleverandører, så hvis du går med tanker om at skifte elselskab, står det dig frit for at finde det elprodukt, der bedst passer til dit og din husstands behov.

Det kan for de fleste mennesker svare sig at have en variabel elpris. Med det menes der, at din pris på strøm afhænger af dit egentlige forbrug i døgnets forskellige timer. Bruger du således mest strøm om eftermiddagen, hvor alle andre også gør, vil prisen være højere end i døgnets ydertimer – det er egentlig ganske logisk, men er ikke altid noget, man tænker videre over.

Hvordan skifter jeg elselskab?

Det afhænger altid af det enkelte energiselskab, hvordan processen foregår. Når først du har fundet dit ønskede elprodukt, er det som regel bare at tage kontakt til udbyderen, som gerne vil have dig som kunde. De opretter dig automatisk i deres system og afmelder dig ved din gamle leverandør. Det er nemt og gnidningsfrit for dig, og din nye leverandør udfører indmeldingsservicen med et smil, fordi du har valgt netop dem.

Når du surfer rundt på de forskellige hjemmesider med udbydere af strøm, vil du mange gange opleve, at de har gjort det nemt for dig som ny kunde. Ved hjælp af få klik og indtastning af oplysninger på en kontaktformular er du lynhurtigt i gang med dit skifte til den bedste løsning for dig.

Du skal dog være opmærksom på at sikre dig, at dit nye elselskab faktisk sørger for at få dig flyttet. For selvom de oftest vil være behjælpelige med dit skifte, er det i sidste ende dig selv, der skal sikre overgangen. Så selvom du som nævnt ofte er i trygge hænder hos dit nye selskab, kan det alligevel være en god idé at tage kontakt til deres kundeservice, så du er sikker på, du kommer godt i gang.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skifter elselskab?

Du skal som udgangspunkt være opmærksom på, at du faktisk skifter dit nuværende elprodukt ud med et bedre. Har du lige nu en fast elaftale, som du ikke har et reelt behov for, kan det være værd at overveje at skifte til den variable løsning. Derudover er det også altid vigtigt at kigge på den binding, der er nævnt i kontrakten, så du altid igen kan have det frie elvalg.

Læs anmeldelser af selskabet på forhånd, og læg mærke til beskrivelser af kundeservicen, da det er her, du skal henvende dig, hvis du får brug for hjælp eller vejledning.

Share.

Leave A Reply