Hvad er en anlægsgartner, og hvad kan han gøre for mig?

0

En anlægsgartner er en person, der hjælper med et bredt udvalg af services til hus og have.

Helt fejlagtigt har ordet anlægsgartner ofte været forbundet med en snæver kategorisering, hvor man håndværksmæssigt har forbundet denne type fag med beskæring af træer, buske og almindeligt havearbejde. Personen kan dog meget mere, og tilbyder typisk en bred vifte af opgaver, der kan forvandle din have fra et utæmmet vildnis til en skøn og indbydende have.

Anlægsgartnerens servicekatalog

Når du tager telefonen og kontakter din anlægsgartner, har du rig lejlighed til at få skabt et smukt havneområde. Faktisk er ordet udeområde måske mere passende, for anlægsgartneren etablerer også fliser, klarer brolægning, trapper, kantsten, fiskebassin og meget mere. Dertil kommer de traditionelle services som beplantninger og vedligeholdelse af grønne område, men anlægsgartneren har faktisk mere i ærmet; nemlig vinterservice! Det betyder, at du kan bestille snerydning, saltning og andet, så du altid har en flot og fremkommelig ind- og udkørsel ved huset.

Hvorfor skal jeg ikke bare gøre det selv?

Hvis du vil etablere dine egne udeområder – og har evnerne til det – er det naturligvis en hel legitim løsning. Sagen er bare den, at du ved anlægsgartneren møder en specialiseret fagmand, der er uddannet netop inden for de behov, du har til haven.

Det vil sige, at de er eksperter i at lægge sten og fliser, så resultatet er flot og uden fejl, de kan betjene de helt rette makiner til opgaven og de har erfaringer med at købe materialer, der holder længe og holder sig flotte.

Du kan naturligvis selv starte på et gør-det-selv projekt, men husk at planlægge, finde de rette maskiner og ikke mindst sørge for, du har evnerne i orden.

Skal man forberede noget, hvis man brugere en professionel?

Hvis du vil gøre brug af en professionel anlægsgartner, starter det typisk med en tilbudsgivning. Her kommer anlægsgartneren forbi din adresse og vurderer opgaven og dens omgang.

Husk at en dygtig fagmand altid vil være villig til at give dig forslag til, hvordan opgaven løses bedst mulig samt hvilke farver, materialer etc. der er bedst til det resultat, du vil have fremskyndet.

Lyt derfor til eksperten, hvis du alligevel har tiltænkt dig at lade ham stå for opgaven.

Share.

Leave A Reply