Alt om ståltag

0

Indhold på side:

Ståltaget er ofte ikke danskernes førstevalg, når der skal lægges nyt tag på huset. Ikke desto mindre er netop denne tagtype ved at vinde frem over hele landet. Der er nemlig mange fordele ved et tag i stål, ikke mindst på prisen og materialets egenskaber, der gør det til et meget attraktivt bygge- og renoveringsmateriale.

Ståltagets pris

Ståltagets pris varierer i forhold til, om du bestiller fixmål eller standardplader. Standardplader er tagplader i en fast længde, som du kender dem fra byggemarkedet, mens fixmålsplader er tilpasset dine ønsker til bestemte mål. Foruden disse forskelle, så kan der være design- og kvalitetsforskelle, som har indflydelse på pladens pris. Derfor kan prisen variere fra 100 til 500 DKK, afhængigt af størrelse, kvalitet, mængde m.m. Der er desuden forskel på pladerne, da nogle er i teglstensprofiler, mens andre er i klassisk ståltrapez tag.

Larmer et ståltag?

Det er let at fristes til at tro, at regndråber vil falde som en hammer, når der er tale om et ståltag. Det er jo trods alt næsten som et bliktag, ikke sandt? Nej.

De gamle og larmende ståltage blev monteret med søm og uden den form for isolering, vi kender i dag. Det betød, at tagene lå og rev sig lettere løst, hvilket kunne give støjgener. Desuden er isolering under taget medvirkende til, at pladerne ikke udvider og trækker sig, i varmt og koldt vejr, hvilket før i tiden kunne føre til høje ”bang” lyde.

Og regnvejret? Bare rolig, man hører ikke regnen falde tungere på et ståltag end andre typer af tage. Det skyldes blandt andet materialekvaliteten, der er blevet rigtig god.

Har du ovenlysvinduer eller en anden type tagvindue, kan det dog risikeres, at disse afgiver højere lyd. Men det vil skyldes vinduet, og altså ikke tagtypen.

Kan der gro alger på ståltage?

Ja, på nogle ståltage kan der gro alger, som man kender det fra f.eks. teglsten. Det er særligt plader med ru overflade (hvor mikroorganismerne kan sætte sig) eller ståltage, som imiterer stentage, og derfor er beklædt med en belægning.

Derudover er mange ståltage glatte, hvilket gør det svært for algerne at bide fast i materialet.

Lav kompleksitet og hurtigere montering

En af de andre store fordele end materialeprisen, er ståltagets lethed. De lettere – og ofte større – plader kan lægges hurtigere af håndværkerne, hvormed du sparer penge. Taget er desuden ret ukompliceret at lægge, hvilket igen gør det til en opgave, håndværkerne hurtigere kan gennemføre.

Share.

Leave A Reply