Hvad er alger, og hvorfor kommer de?

0

De fleste har stiftet bekendtskab med alger, og hvis du bor i et hus med terrasse, indkørsel eller fortov, så har du med sikkerhed erfaret, at alger lever i bedste velgående på fliser. Her på land er den mest udbredte alge den såkaldte ”grønalge”, og det er også den, der oftest volder problemer ved at erobre tage, plankeværk, fliser og mange andre overflader. Alger trives i varme og fugtige omgivelser. Problemet er, at alger er gode til at holde på fugtigheden, og det resulterer i en selvforstærkende effekt – en population af alger vokser hurtigere, jo flere alger, der er i forvejen. Denne eksplosive vækst gør det svært at holde flisearealer fri for alger, hvis ikke algebehandlingen sættes i gang hurtigst muligt.

 

Bekæmp alger i tide

Alger har store konsekvenser – både æstetiske og praktiske – for dit fliseareal. Det grønne lag er grimt og får din terrasse til at se uhumsk ud. Desuden kan et tykt lag alger gøre fliserne glatte, hvilket øger risikoen for at man glider og falder. Der er dog råd for det, hvis dine fliser er blevet angrebet af alger. Du kan nemlig få din terrasse til igen at se indbydende og velholdt ud ved at give den en algebehandling. Det er en stor fordel at begynde kampen mod alger tidligt, for alger formerer sig eksplosivt, og du gør klogt i at gå til modangreb, mens algerne endnu ikke har fået et fast overtag på dine fliser. Tager du kampen op mod algerne tidligt, kan du som regel overvinde dem med en almindelig algebehandling og rens. Hvis du venter med at behandle dit fliseareal, til det er meget hårdt ramt af alger, bliver du muligvis nødt til at give dine fliser en rensning for at blive helt algefri.

 

Sådan fungerer algebekæmpelse

Under en algebehandling sprøjtes dine fliser med et algebekæmpelsesmiddel. Der er i øjeblikket ét sprøjtemiddel, som er godkendt af miljøministeriet til bekæmpelse af alger. Sprøjtemidlet opløser algernes cellevægge, og de ramte alger tørrer ud og dør. En algebehandling virker på få timer. Alligevel kan der gå længere tid, før den fulde virkning kan ses. De døde alger skal nemlig vaskes væk af regn og vind, inden dit fliseareal igen er så godt som nyt. En algebehandling er ekstremt effektiv, og oftest skal der bare en enkelt behandling til, før fliserne i dit hjem er helt fri for alger. I sjældne tilfælde – hvis laget af alger eksempelvis er meget tykt – skal behandlingen gentages efter et stykke tid. I sådanne situationer kan en fliserensning også være den rette vej at gå.

Miljøvenlig kamp mod alger

Det sprøjtemiddel, der i øjeblikket er lovligt som det eneste, er baseret på pelargonsyre, som er et naturligt forekommende stof. Efter algebehandlingen nedbrydes sprøjtemidlet hurtigt af bakterier, som omdanner sprøjtemidlet til vand og CO2 uden biprodukter. Således er algebehandling ikke til belastning for miljøet. Miljøstyrelsen har flere gange været til kamp mod ulovlige midler til tagrensning.

Læs også: Miljøstyrelsen til kamp mod ulovlige midler til tagrensning

Vælg sikker og professionelt

Der er flere fordele ved at få algebehandling udført af en professionel. En af grundende er, at du er sikker på, at din terrasse bliver behandlet lovligt og sikkert. Desuden bliver resultatet af en algebehandling bedre, mere ensartet på hele overfladen, og så er effekten langtidsholdbar. En algebehandling er en effektiv, miljøvenlig og hurtig vej til en indbydende terrasse. Find mere information om algebehandling af fliser her, og bliv klogere på, hvordan du bliver klar til sommeren med en algefri terrasse.

Share.

Leave A Reply