Gulvguide: sådan behandler du bedst dine trægulve

0

Et trægulv kan give masser af harmoni til et rum, og med de mange valgmuligheder, der er inden for både mønster og træsort, kan du lægge et gulv, der passer til lige netop dit hjem. Med træ kan man give et rum dybde og stemning, så overvej det kraftigt, hvis du skal have nye gulve. Du kan finde massevis af flotte trægulve i København, Hillerød og på Nordsjælland, så tag et kig på trægulve København og bliv inspireret. Her får du nogle gode råd til, hvordan du bedst passer på dine fine gulve.

Vask

Det er ikke underordnet, hvordan og med hvad du vasker gulv. Nogle gulve skal have sæbespåner, andre har godt af opvaskemiddel og nogle tredje skal bruge noget helt specielt sæbe til træ. Rådfør dig eventuelt med en forhandler, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal vaske dine gulve – de skulle jo gerne holde sig pæne i mange år.

Skån

Trægulve kan let blive ridsede – nogle træsorter lettere end andre – så tænk over at skåne dem mest muligt. Sæt eksempelvis filtdutter under stole, så de ikke ridser, når de bliver trukket ind og ud fra bordet, og overvej et gulvtæppe under de borde, der bliver brugt mest. På den måde beskytter du gulvet mod eventuelle spildte madrester og drikkevarer fra bordet.

Slib

En af de bedste egenskaber ved mange trægulve er, at de kan slibes ned, når de bliver for slidte og trælse at se på. Der vil unægtelig komme ridser i et trægulv, uanset hvor meget man passer på dem, men så bestiller man bare en omgang slibning – eller klarer det selv – og voila, så er gulvene så pæne som nye!

Share.

Leave A Reply