5 værtindegaver som især kan gives til dem, der lige er flyttet i hus

0

Indhold på side:

I Danmark har vi en stolt tradition for værtindegaver. Altså en lille gave til indbyderen, som sandsynligvis har gjort sig umage, gjort rent og lave mad før man kom. I dag kunne det dog sagtens kaldes for både en vært- og værtinde gave. Man må naturligvis regne med, at alle parter har været involveret i forberedelserne. Det gør dog ikke en værtindegave mindre legitim. Den iser nemlig, at man sætter pris på at være blevet indbudt, og en værtindegave er derfor også relevant i rigtig mange situationer.

Det kan være, at I bare er blevet inviteret over til middag, men det kan også være noget mere formelt. Et af de helt oplagte tidspunkter at have en værtindegave med er selvfølgelig, hvis værten og værtinden lige er flyttet i hus. Så er man nemlig ikke bare begrænset til den kedelige flaske vin, som værtindegaven ellers hurtigt bliver til. I stedet kan man give dem noget, som de faktisk kan bruge i deres nye position som husejere.

Værktøj til det daglige vedligehold

Som nævnt før kan en værtindegave også sagtens være en gave til værten. Derfor kan man også sagtens give det ny indflyttede par noget værktøj som værtindegave. Værktøj kan godt ende med at blive dyrt, hvilket en værtindegave bestemt ikke bør være, men det er også noget af det mest oplagte. Det at være husejer kræver nemlig masser af vedligehold, hvilket de færreste unge par er klar over, når de først flytter ind.

Giv en blomst

Blomsten er en af de mest brugte værtindegaver, og det er den selvfølgelig af en grund. Den er tilpas billig, men den viser stadig i allerhøjeste grad, at man sætter pris på modtageren. Særligt hos et par, der lige er flyttet i hus, vil en buket være enormt velkommen i et ellers lidt tomt og ikke særligt pyntet hjem.

Køkkengrej er altid godt

Som man flytter i større rammer, har man også plads til mere og større grej i køkkenet. Derfor kan det være en udmærket at give sådan et par noget køkkengrej. Du bør dog sikre dig, at det er noget, de ikke har i forvejen, så gaven faktisk bliver brugt. Ellers kan gaven forårsage en akavet situation fremfor glæde.

En gaveæske

Gaveæsken med alt fra en flaske vin til chips og nødder er endnu en af de oplagte værtindegaver, men specielt til parret, der er flyttet i hus, er den oplagt. Det er nok sjældent, at de får mulighed for at forkæle sig selv i sådanne travle tider, og så er en gaveæske et kærkomment spark.

Giv en hånd med

Det kan dog være svært at finde en værtindegave, som man synes passer til dem, man skal besøge. Der kan dog også være andre måder at vise sin taknemmelighed på, end ved at købe noget materielt. Hvis dem du besøger lige er flyttet i hus, er det selvfølgelig oplagt at give end hånd med, når det kommer til indretning eller bare en smule hjælp med at flytte på tunge kasser. I mange tilfælde vil en hjælpende hån være meget mere værdsat end enhver form for gave.

Share.

Comments are closed.