5 tips til en mere bæredygtig indretning

0

Når vi fornyer vores elskede hjem, så tænker vi over hvad der passer ind i det eksisterende og hvad der vil se rigtigt flot ud i forhold til det, vi allerede har. Men hvor meget tænker vi så over at det vi investerer i, påvirker miljøet og vores verden vi lever i. Mange vil gerne passe bedre på den jord vi lever på og vi har derfor samlet 5 skønne tips til hvordan du kan leve mere bæredygtigt også når du fornyer dit hjem.

 

1 – Elektricitet er essentielt

Vi ved det godt. Spar på strømmen, det har vi fået at vide i så mange år at vi knap kan huske andet. Men der er altså noget om det. Dels er priserne på strømmen i Danmark ret dyr, fordi vi lever ret meget af at købe strøm fra andre lande. Så udover at leve mere bæredygtigt, så ender du også med at spare penge hvis du tænker over hvor meget strøm du bruger i løbet af dagen. Tænker du måske over at dit internet står og kører døgnet rundt – eller dit TV der står på standby når du sover eller ikke er hjemme. Alle vores tablets og mobiler bruger også meget strøm, men det hjælper at tænke over at slukke for opladeren, når du ikke bruger den. Dit trådløse internet behøver heller ikke køre i døgndrift, så det kan med fordel slukkes på kontakten inden du går hjemmefra.

 

2 – Minimalistisk indretning

Den minimalistiske tankegang handler i bund og grund om at have så lidt som overhovedet muligt i sit hjem. Det kan lyde overvældende at skille sig af med alle de små nipsting, man har fået samlet hen over årene, men ikke desto mindre gør du en verden til forskel hvis du ved at dine ting, gør gavn et nyt sted, hvor de har mere brug for dem.

 

Bæredygtig indretning kan til tider være dyrere end ordinære møbler, men med et lån kan du alligevel finde nye måder at passe på miljøet. På sider som matchbanker.dk kan du hurtigt og smertefrit få styr på finansieringen, så dit hjem kan få det tiltrængte look af bæredygtighed.

 

3 – Materialer, møblerne er lavet af

Skal du ud og købe nye møbler, så kan du lede efter møbler, der er lavet af naturlige materialer. Bambus, massivt træ, hør, hamp og uld er blot nogle af de muligheder, der er for naturlige materialer. Prøv så vidt muligt at undgå plastik og andre kunstige materialer, når du kigger efter nye møbler. Plastik er en af de største miljøproblemer i verden, så du kan virkelig gøre en forskel hvis du undgår at øge efterspørgslen på netop plastik. Der findes efterhånden flere mærker, der er miljøcertificeret.

 

4 – Polstring

Selve polstringen af møblerne kan med stor fordel vælges naturmaterialer frem for kunstigt produceret polstring. Det kan være du har et gammelt møbel, der kan blive som nyt med en ny polstring. Her kan du med fordel skåne miljøet på flere måder, ide du undgår at købe nyt og samtidig undgår at belaste miljøet med at smide dit møbel ud. Al slags affald påvirker miljøet, så en ompolstring af dit møbel er enormt bæredygtigt.

 

5 – Antikke møbler

Før 1960’erne blev de møbler, der blev produceret, skabt primært af naturlige materialer. Så antikke møbler vil uden tvivl være mere miljøvenlige end nye designs, der sælges i nutidens møbelbutikker. Så gå på opdagelse i antikvariater, genbrugsbutikker eller det lokale loppemarked og genfind fortidens guld. Måske har du ligefrem arvet nogle møbler fra forældre eller bedsteforældre, som med en kærlig hånd kan blive til meget smukke og miljøvenlige møbler.

Share.

Leave A Reply