4 sjove havespil, der kan spilles året rundt

0

Indhold på side:

Det danske folkefærd befinder sig i stadigt højere grad inden for, og det er af mange årsager enormt ærgerligt. Først og fremmest er det selvfølgelig enormt sundt for både krop og sind, hvis man får bevæget sig og kommer ud i den friske luft og grønne natur. Desuden er det en stor del af dansk kultur at være uden for og have det sjovt der. Det er måske klarest, når det kommer til de såkaldte havespil, som er meget typisk dansk.

Netop havespillene er dog en oplagt mulighed for at få sig løsrevet fra skærmen og ud i haven, hvor man kan trække den kolde luft. De introducerer en form for konkurrence, men er i mange tilfælde stadig så uformelle og heldbaserede, at det ikke rigtig gør noget fra eller til, hvem det vinder. Mange er dog af den opfattelse, at havespil er noget, der hører sommer og måske i nogle tilfælde forår til.

Sådan behøver det dog bestemt ikke at være. De fleste havespil kan og bør spilles hele året rundt, men det kræver selvfølgelig, at man er ordentligt klædt på. Nedenfor kommer der derfor 4 forslag til sjove havespil, som I kan erhverve jer og spille hele året rundt.

Stigegolf er for alle

Stigegolf er en sjov aktivitet, som både børn og voksne kan være med på. Alt efter hvor gammel man er, og hvor godt ens boldøje er, kan stigegolf nemlig være mere eller mindre udfordrende. Desuden er det lige præcis så småt og nemt, at det kan gemmes væk i garagen eller tages med i bilens bagagerum, når man skal en tur på stranden.

Selve spillet består af et lille stativ med 3 tværpinde, som derfor ligner en stige, hvilket ligger til grund for navnet. Derudover har man også 6 par af golfkugler, som i parrene hænger sammen med snore. Det handler så om at kaste golfkuglerne, så snorene vikler sig om tværpindene, der alle har deres eget point. Det bør dog bemærkes, at man kun kan være to om at spille stigegolf.

Kan du huske Kongespil?

De fleste er nok på den ene eller den anden måde bekendt med kongespil. Det er nemlig på mange måder blevet symbolet på det ultimative havespil, og det kan der være mange grunde til. For det første er kongespil lige præcis så udfordrende at det er svært. Derudover er der, i modsætning til for eksempel stigegolf mulighed for lige så store hold, man ønsker.

Prøv petanque

Petanque bliver af nogle anset for at være lidt en gammelmandssport. Det behøver det dog slet ikke at være. Petanque er faktisk det sværeste spil på listen her, og det kræver et fænomenalt boldøje at blive rigtig god til petanque. Spillet stiller dog også krav til din have om, at den skal være nogenlunde jævn.

Rundbold er altid solid underholdning

Hvis I har en lidt større have, så er rundbold også et oplagt havespil, hvor det kun bliver sjovere, jo flere der er med. Igen er det også virkelig et spil, hvor alle kan være med på deres eget niveau, og lige netop det er vigtigt for et havespil.

Share.

Comments are closed.