3 tips til at skabe mere hygge i hjemmet

0

Hygge er en følelse og en stemning, som er et stort fokuspunkt i dansk kultur. Derfor er det også så essentielt, at ens hjem fremprovokerer og giver mulighed for mange hyggelige timer. Det handler om de små, lune øjeblikke, hvor vi er samlet med vores nærmeste og har det rart. Vi har derfor samlet 3 tips til hvordan du skaber et hjem, der oser af hygge. Læs med forneden.

De bløde siddepladser

Turned-off Flat Screen Tv

Når vi taler om hygge i hjemmet, så vil de fleste hurtigt tænke på den bløde sofa eller den store lænestol, hvor man kan slå benene op og slappe af. Siddepladserne i stuen er derfor alfa omega i forhold til hygge i hjemmet.

Der er flere måder at indrette en hyggelig stue, og et af de vigtigste elementer er møblerne. En god tommelfingerregel er at gå efter store og få møbler, frem for mange og små. Dette vil skabe en bedre helhedsfølelse af rummet, og det vil heller ikke virke ligeså rodet. Store sofaer har også en tendens til at være blødere, alt efter valg af model, hvilket gør den oplagt til mange hyggelige aftener.

Et andet tip er også at trække møblerne en smule væk fra væggen. Selvom man ikke skulle tro det, så vil dette få rummet til at virke meget større og siddepladserne vil også blive et større fokuspunkt.

Det åbne køkken

Kitchen and Dining Area

Det åbne køkken er på toppen af populariteten lige nu, og det er af mange gode grunde. Udover at den åbne plads føles meget ’velkommende’, ikke bare ud fra et mad-forberedende standpunkt, men også som et generelt samlingspunkt i hjemmet.

Det vigtigste element i det åbne køkken er en såkaldt køkken ø, der fungerer godt som en opdeler til rummet, hvilket skaber en følelse af mere plads. Samtidig vil det også få køkkenet til at virke mindre isoleret, da der ikke er det samme behov for vægge. Dette gør, at der kan stå nogen og forberede mad i køkkenet, og så stadig føle sig involveret i samtalen i stuen.

Det åbne køkken giver også god anledning til at implementere nyt smart udstyr, der kan forbedre den overordnede oplevelse. Hvis du er i tvivl om hvad for noget udstyr du kunne tænke dig i forbindelse med dit køkken, så kan du med fordel tage et kig hos køkken24.dk, der sælger alle de bedste mærkevarer til rigtig gode priser.

Udnyt udendørsarealet

Black-and-beige Wooden 3-piece Patio Set Outside Near House

Hvis du ønsker, at skabe mere hygge i hjemmet, så er det essentielt, at udnytte pladsen du har i haven og evt. forbinde den til huset fundament. En rigtig god måde at gøre dette på, er ved at få anlagt en terrasse i din have. Dette vil skabe anledning til mange fællestimer med familien, der ville kunne blive brugt på grill-hygge, spisning og bare ren afslapning på de varme solskinsdage.

Men hvad koster en træterrasse? Prisen på dette bliver påvirket af flere faktorer som materiale, størrelse, udformningen og den efterfølgende behandling. Det kan derfor godt virke kompleks at gå i gang, og derfor er det en god idé, at få erfarne fagfolk til at anlægge terrassen, så der ikke forekommer nogen uheldige fejl. På denne måde er du sikret, at du får en terrasse efter dit hoved, der giver anledning til mange timers hygge.

Share.

Comments are closed.