3 tips til at få en pænere græsplæne

0

Hvis du har en have, så ved du også at en stor del af den, højst sandsynligt, er græsplænen. Græsplæner kan være svære at få styr på, og man løber tit ind i problemer, med forskellige ting, der får græsplænen til at se mindre optimal ud.

Mos, brune pletter og tidsler er noget, der fanger øjet når der ses på mange danske græsplæner. Men der findes metoder hvor på du kan slippe af med næsten alle disse problemer, og mange flere problemer udover det.

I denne tekst får du et par gode råd til at fikse de mest almindelige problemer som man ofte støder på i de danske haver. Nogle mener også, at blomster i græsplænen er et problem, men dette kan også klares ved at gøde plænen, hvis man har lyst til det.

3 gode råd

  1. Hvis plænen er brun, og ikke ser for godt ud, eller hvis den er ujævn, så kan en god løsning være topdressing. Topdressing er en form for gødning der er lavet til at bruge på græsplænen. Det består af kompost og sand, og indeholder alt den gode næring din græsplæne har brug for.

Hvis du døjer med en græsplæne, der ser lidt for slidt ud, så kan dette være produktet for dig. Du kan købe topdressing på nettet eller i plantecentre, og det kan være en god ide at undersøge priserne før du køber. Læs mere om det her.

  1. Hvis plænen er fuld af mos, kan du benytte mange forskellige metoder. En af de ting du kan bruge, er perlekalk, som er et billigt kalkprodukt, der ved at hæve pH værdien af jorden gør, at græsset trives bedre, og kommer til at få en pænere udseende og udover det også fjerner mos.

Mos er et problem i mange græsplæner. i en lille mængde, her til jul, kan man fjerne den fra haven og bruge den i dekorationerne eller lignende. Men hvis mos mængden går hen og bliver for meget, så bliver man nødt til at tage mere seriøse metoder i brug som tidligere nævnt,

  1. Hvis der er mange tidsler i din have, kan det også være et stort problem. Dog kan det nemt løses. Du kan vælge at bruge forskellige sprøjtemidler, for at for ukrudtet væk, eller hvis du vil have en lidt mere mild og skånsom løsning, så kan du investere i en tidsel optager.

En tidsel optager er et produkt der er specielt beregnet til at samle tidsler op fra græsplænen med hele roden, sådan at man undgår at ukrudtet vokser tilbage igen. Det er dog en lidt mere tidskrævende metode end blot at sprøjte med sprøjtemiddel.

Gør din plæne klar

Med disse tips kan din græsplæne blive klar til sommeren. Hvis din græsplæne skal være flot hele året rundt, så er du nok nødt til at gentage brugen af disse produkter. Det kan godt være, at det virker som en uoverskuelig opgave, men det er det der skal til for at få en flot plæne.

Share.

Comments are closed.