3 ting du skal være opmærksom på når du køber nyt hus

0

Det er altid en spændende rejse at skulle købe nyt hus. Hvad end man køber et eksisterende hus, eller vælger at bygge et nyt, så er det fyldt med udfordringer, og ting man skal have i mente før man trykker på aftrækkeren.
Er det første gang man skal ud og købe sit eget, så er det ofte endnu mere kompliceret, men man lærer hurtigt. Er det tilfældet, så er det også vigtigt at man tager sig god tid, og får undersøgt sine muligheder ordentligt, for ellers kan man virkelig komme til at ærgre sig på længere sigt.
I denne artikel hjælper vi dig med at huske på et par ting, som man typisk overser, eller i hvert fald ikke tænker så meget over, når skal købe nyt hus – specielt hvis man ingen håndværkeregenskaber ejer.

Husets fundament skal være i top

Det kan godt være, at huset ser fint ud, og der ingen synlige skader er, men det betyder ikke at der ikke kan ligge noget under overfladen. Husets fundament er hvad der holder hele huset oppe, og køber man et gammelt hus – måske en murermester villa, som har holdt i en masse år, så er det vigtigt at få tjekket hvorvidt fundamentet faktisk holder.
Har du en kammerat, et familiemedlem eller blot en bekendt der er håndværker, så tag ham med ud og kig på huset så han kan give dig en god vurdering heraf.

Husets kloakering, isolering og vandrør

Det er måske ikke det mest sexede at kigge efter, når man er på boligjagt, men hvis husets såkaldte ”indmad” ikke er i orden, så kan det blive en dyr regning at betale i fremtiden. Her snakker vi selvfølgelig om kloakering, vandrør, el-system og isolering. Hvis isoleringen ikke er ok, så bliver dine varmeregninger hurtigt dyre, og hvis vandrørene er gamle og irrede, så øges chancen for at der går hul derpå. Det samme gælder med kloakering, som man også lige skal være opmærksom på, for det er nemlig også dyrt at reparere hvis dette brister. Det er blot noget man lige høre ejendomsmægleren omkring, og så får man en kyndig til at vurderer hvad det betyder. Kender man en der arbejder indenfor kloakservice, så kan man med fordel få en vurdering derfra. Til sidst er det også vigtigt at el-systemet er ok, og at ledningerne er trukket korrekt. Dette er typisk kun et potentielt problem i meget gamle huse.

Share.

Comments are closed.