3 ting du skal huske, inden du vælger brændeovn eller pejs

0

Det kan både være rigtig hyggeligt og praktisk at have en brændeovn i hjemmet, og det fungerer ofte som et samlingspunkt, hvor hele familien kan sidde og hygge sammen. Det er en rigtig god måde at nyde sin aften sammen med nogle, man holder af, når man lige har brug for at koble af fra den travle hverdag. Bor man i Kolding eller Haderslev, kan man for eksempel købe en rigtig flot pejs eller brændeovn hos Kolding Pejsecenter. Der er dog nogle ting, man bør tænke over før, man springer ud i sit første køb af en brændeovn, og her er 3 overvejelser, man bør gøre sig.

1.    hvor skal brændeovnen placeres?

Det er noget af det allerførste, man skal gøre sig tanker omkring, hvis man overvejer at investere i en brændeovn. Man skal vælge et rum, hvor det er muligt at få den opsat, uden den kommer i vejen for andre ting i hjemmet, og hvor den har god plads at stå på. Det kan også være, man vil bruge den som en primær varmekilde, og så er det værd at overveje, om det er et rum, hvor der er brug for den ekstra varme eller ej. Hvis man ikke selv er helt sikker på, hvilket rum den vil stå bedst i, kan man eventuelt overveje at spørge nogle professionelle inden for området til råds, for eksempel dem man vil købe brændeovnen hos.

2.    Udstyr og tilbehør til brændeovnen

Det er ikke umiddelbart det første, man tænker over, når man skal købe en brændeovn, men udstyret og tilbehøret til er en meget vigtig del, hvis man skal have egen brændeovn. Man kan blandt andet finde et pejsesæt, hvor man både får et fejesæt, som kan bruges til at feje væk foran pejsen og en tang, som man bruger til at rode i ilden. Det kan også være en god idé at finde noget opbevaring til brænde, hvor man blandt andet kan vælge at få en kurv med brænde, som kan stå ved siden af.

3.    Sikkerheden når det kommer til en brændeovn

Har man børn eller dyr i familien, skal man overveje, om det er nødvendigt med ekstra sikkerhed omkring brændeovnen. Det kan være et gitter man sætter rundt om, så børn og dyr ikke kan komme for tæt på. Det kan også være der er nogle regler i nabolaget eller for hvilken skorsten, man må bruge, hvilket man også skal tage stilling til.

Share.

Leave A Reply