3 tagtyper til dit sommerhus

0

Er du en af de mange danskere, der netop har investeret i et sommerhus eller en sommerhusgrund? Hvad end du skal til at renovere taget eller bygge et helt nyt, skal du overveje valget af tag grundigt på dit sommerhus.

Der findes mange forskellige slags tage, og der er mange forskellige prisklasser. Særligt prisen er relevant, når der er tale om et sommerhus, som kun er beboet en lille del af året. Du skal altså overveje, hvor mange penge du er villig til at smide efter det.

  1. Tagpap

Tagpap er en populær løsning til sommerhuse. Det skyldes bl.a., at det er en rigtig billig løsning, der ikke kræver den store vedligeholdelse. Tagpappet er også meget modstandsdygtigt overfor vind og vejr, hvilket er en stor fordel for et sommerhus, der ofte er placeret i skovområder eller tæt på havet.

Tagpap kan bruges til mange flotte og kreative konstruktioner. Særligt er det grønne tagpap, hvor man har mos på taget, populært til sommerhuse. Det giver en hyggelig og naturlig stemning. Samtidig har det også en god funktion, da det suger 50% af regnvandet. Mange sommerhusområder har dårlige kloaksystemer, og der kan resultere i oversvømmelser, hvilket grønt tagpap kan forhindre.

Ønsker du at beklæde dit sommerhus nær Holbæk eller Odsherred med tagpap, så kontakt Lasse & Janus Byg for dygtige håndværkere med 15 års erfaring indenfor tagdækning.

  1. Tegl eller skiffertag

Tegl og skiffertag er nogle, af de mest holdbare tage der findes. De kan holde i helt op til 100 år og har været det klassiske valg i Danmark i mange år. De bruges også på sommerhuse. Nogle sommerhusområder som f.eks. Gammel Skagen har udelukkende huse med røde tegl. Det kan derfor være en god idé at kigge i lokalplanen, inden man går i gang.

Dog er tegl ikke altid det oplagte valg til sommerhusområder ved kysten, hvor der er meget blæst. Begge tagtyper er også dyre løsninger.

  1. Betontag

Betontaget ligner til forveksling tegl, men er langt billigere. Derfor kan betonsten være en god erstatning for teglene på dit sommerhus, hvis du ikke ønske at lægge alt for mange penge i det.

Betontaget er dog meget tungt og kræver derfor en stabil konstruktion. Mange ældre sommerhuse vil ikke kunne bære et betontag uden en større ombygning. Betontaget kan holde i over 50 år og kan dermed være en god investering, selv hvis det kræver en ombygning.

Share.

Leave A Reply