3 gode råd til dig der forlader reden for første gang

0

Det er en stor ting at flytte hjemmefra. Man forlader reden hvor man har befundet sig hele livet, og kommer nu til at stå på egne ben for alvor. Af samme grund er der også rigtig mange ting, som man endnu ikke er har lært eller erfaret, hvorfor der forud befinder sig en stejl læringskurve.

Helt naturligt kommer man til at begå en masse fejl, og det er også disse fejl som kommer til at forme dig som person.
Det er dog muligt at lære fra andres fejl, så du ikke begår de samme, hvorfor det er vigtigt at lytte til andre ældre personer, som allerede har opbygget en masse erfaringer. Det kan være at det ikke giver mening for dig nu, men at det måske giver mening senere i livet, og så vil du tænke tilbage på de råd som du ønskede du havde lyttet til.

Sæt dig ikke for dyrt i dit første hjem

Når man først flytter hjemmefra, er det vigtigt at man ser det som, at man først nu skal ud og finde ud af, hvad man egentlig vil have. Man har boet hjemme hos sine forældre hele livet – mange på selvsamme adresse i al den tid – og derfor er man slet ikke bekendt med alle de muligheder der er derude.

Derfor skal man altså se sit første hjem som et midlertidigt sted, hvor man kan gøre sig en masse erfaringer, og finde ud af hvad man egentlig vil i livet. Og netop derfor så giver det ikke mening at man bruger alt for mange penge på husleje, da det jo kun er en midlertidig base som benyttes under studie eller hvad man nu typisk laver i den periode i sit liv.

Økonomi – ikke alting er som man forventer

Et godt råd som jeg ville ønske jeg havde vidst inden jeg flyttede hjemmefra er ikke at være alt for optimistisk med sit rådighedsbeløb. Mange gange så har man tendens til at tænke, at det har man sagtens råd til, for så at finde ud af, at det faktisk ikke var smart at gøre alligevel.

Der vil altid opstå udgifter som man ikke helt var klar over ville indtræffe, og de kan være trælse at løbe ind i, hvis ens rådighedsbeløb er lille i forvejen. Dette er endnu en grund til, at man ikke skal sætte sig for dyrt i husleje, da rådighedsbeløbet dermed bliver mindre.

Det kan være en god idé at ønske sig flytte-hjemmefra-ting

Det sidste råd som de alle bør tage til sig – i hvert fald hvis man synes at det er dyrt at flytte hjemme fra – er at ønske sig små ting i årene op til at man flytter hjemmefra. Glas, kopper, tallerkener, knive og meget mere, er alt sammen noget der koster mange penge når det lægges sammen til sidst. Yderligere så er der visse ting til hjemmet som helst ikke skal være IKEA, såsom køkkenknive. Hvad end man laver af mad i køkkenet, så er kvalitetsknive fra f.eks. Gastrotools altid at foretrække – også på budget.

Share.

Comments are closed.