2 gode råd når du flytter hjemmefra

0

Der er utrolig meget at holde styr på, når du skal flyve fra reden. Du skal lære at lægge et budget, du skal lære at rydde op efter dig selv, så det ikke flyder med sodavandsdåser og pizzabakker rundt omkring i din lejlighed, og du skal lære at bruge dine penge fornuftigt. Læs med her for at få et overblik.

 

Vær forberedt på udgifter

Selvom du måske ikke regner med det i så høj grad, tærer det faktisk utrolig hårdt på din økonomi at flytte hjemmefra. Der er mange nye ting, der skal købes og mange regninger, der skal betales. Derudover vil der opstå uforudsete udgifter, som når din cykel for eksempel ikke længere fungerer optimalt, så du er nødt til at tage bussen til dit arbejde eller studie. Der er mange fordele ved at lægge et budget, hvor der er plads til at overføre penge til en opsparingskonto hver eneste måned. På den måde har du altid råd til at betale de regninger, der kommer ind ad brevsprækken. Desuden er et budget en rigtig god metode til at få et overblik over dit forbrug, og du kan få en idé om, hvornår der er råd til at købe den nye computer, du længe har drømt om. I dag er der desuden rig mulighed for at tage et lån med lave renter, så du har råd til indskuddet til din nye lejlighed.

 

Prioriter dine køb

Der er ikke længere plads i dit pengebudget til, at du køber den nyeste iPhone med det samme, en ny model bliver tilgængelig på det danske marked. Det er derimod en god idé, at du skriver en liste med alle de praktiske ting, du har brug for i din lejlighed, når du flytter hjemmefra. Det gælder alt fra en brødrister og andre køkkenredskaber til en støvsuger og en gulvspand. Du har sikkert også brug for flere møbler, end du havde, da du boede hos dine forældre. Derfor er det vigtigt, at du lærer at prioritere dine køb, så du bruger penge på det mest vigtige. De mere lystprægede køb kan altid finde sted, når du har sparet op i længere tid. Et godt tip er at tage på loppemarked for at lede efter møbler og andre elementer til indretningen af din lejlighed. Der er nemlig rigtig mange penge at spare ved at købe brugte møbler i stedet for nye, og kvaliteten er ikke nødvendigvis ringere, på trods af at møblet allerede har et par år på bagen.

Share.

Leave A Reply