3 gode grunde til, at dit næste køb skal være en pejs

0

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med den hjemmeside, der linkes til.

Står du og mangler en god grund til at opgradere dit hjem, få fornyet din stue eller blot holde styr på varmen, så er et rigtig godt bud en pejs. Den er funktionel, og i mange tilfælde er den også flot og pynter mere, end en ny vase vil gøre. Det er i sandhed en investering, du vil blive glad for i mange år og samtidig noget, hele familien får glæde af. Mangler du stadig lidt overtalelse? Så får du her tre gode grunde til, at din næste investering skal gå til en pejs.

Du kan få en miljøvenlig pejs

Et argument, der ofte taler imod pejse generelt, er miljøet, og hvordan det sviner at brænde af. Det er imidlertid ikke længere tilfældet, for ligesom alle andre har producenterne bag de fleste pejse opdaget, at miljørigtige valg er noget, der fylder mere og mere i danskernes hverdag. Derfor er udvalget af miljøvenlige pejse blevet større og større, og du kan i dag finde mange forskellige modeller, der passer lidt bedre på miljøet. Men hvordan kan det overhovedet lade sig gøre?

Det korte svar er biopejse. Disse brænder ikke på træ, men derimod bioethanol, som er en sprit produceret af organiske materialer som eksempelvis kartofler, majs eller roer. Derudover afgiver denne type pejs kun vand, varme og CO2, hvorfor det i princippet ikke er nødvendigt med en skorsten eller udtræk, hvis du ikke har lyst til at trække sådan ét.

Bange for levende ild eller skadelige partikler? Der er også en pejs til dig!

En pejs uden ild kan lyde kontroversielt, ja, decideret modsigende, men ikke desto mindre kan det være et oplagt valg til dig, der enten selv er modstander af levende ild, eller har en familie der er. Svaret er en elpejs, som effektivt indfanger hyggen og flammespillet ved en ægte pejs, men gør det via elektriske pærer. Ikke nok med at den er dekorativ, så passer den på indeklimaet, og det er næsten umuligt at brænde sig på den. Samtidig er det en stor fordel, at du nemt og hurtigt kan tænde den med ét tryk på en fjernbetjening i modsætning til mange traditionelle pejse, der skal kræses lidt mere om.

Du kan få en pejs til ethvert behov

Som de to ovenstående eksempler tydeligt fortæller, findes der i dag en lang række forskellige pejse og brændeovne, og der er helt sikkert også en til dig. Det betyder altså, at du ikke behøver at være bekymret for, om den er grim eller fylder for meget det forkerte sted, for du finder bare en, der passer lige præcis til jeres hjem og jeres behov. Uanset om du leder efter en pejs i en specifik farve, en lofthængt pejs eller en udendørs pejs, så er der med garanti en, der passer til jeres familie, så alle ender med at blive glade for den. Gå vinteren trygt og varmt i møde med en pejs – det fortjener du næsten. God fornøjelse!

Share.

Comments are closed.