Det skal du tænke over, når du køber gryder og pander

0

Når du står overfor at skulle forny dit køkkenudstyr, kan det være svært at vælge. Med så meget forskelligt på markedet, kan det nærmest virke helt uoverskueligt. Gryder og pander kommer i mange forskellige størrelser, materialer og belægninger for bare at nævne tre. Der er ikke noget at sige til at det godt kan føles som en jungle at skulle finde rundt i køkkenuniverset nogle gange!

Her guides du til hvad du skal tænke over når du køber gryder og pander.

Hvad er dine behov i køkkenet?

Det første der er vigtigt at du tænker over når du skal anskaffe nye gryder og pander, er dine behov i forhold til dem. Hvad er det vigtigt for dig at de skal kunne? Hvilke materialer skal de være lavet i? Hvor mange forskellige gryder og pander har du brug for i din dagligdag?

 

Tænk også over hvor mange du skal lave mad til i hverdagen. Bor du alene eller sammen med en person, har du ikke behov for lige så store gryder og pander som hvis du var en del af en husstand på syv personer.

 

Inviterer du gæster ofte, eller laver du tit mad til mange mennesker? Hvis du gør, er det nok en god idé at investere i en gryde i en størrelsesorden som ikke gør det besværligt at skulle lave mad til mange.

 

Af gryder og pander kan du finde et stort udvalg på Kitchenone.

 

Vælg gryder og pander uden kemikalier

Noget andet det er enormt vigtigt du er opmærksom på når du skal købe gryder og pander er kemikalier. Desværre har disse sneget sig ind i alle områder af vores liv, og altså også i køkkenet. Her er det ekstra vigtigt at være opmærksom, fordi du i så fald kan komme til at spise kemikalierne hvis de har siddet på det, du har brugt til at tilberede måltidet med.

 

Kemikalierne kan typisk gemme sit i sliplet belægningen på fx pander. Denne belægnings formål er at maden ikke sætter sig fast under tilberedning, og til den belægning er der nogle steder brugt kemikalier som kan skade kroppen.

 

Ved nogle materialer som titanium og teflon, som bruges til belægningen, er det sikkert i forhold til sundheden at benytte dem hvis ikke de varmes op til over 300 grader. Det gør man ofte ikke på et komfur, hvor man som regel laver mad ved 200 grader. Der er dog risiko for at små flager kan gå løs af belægningen. Det betyder ikke det store i sig selv, udover det kan være besværligt at gøre gryden ren omkring det sted hvor flagen er gået af. Derudover er det ikke særligt godt for miljøet da teflon er et perfluoreret stof, som er svært nedbrydeligt i naturen.

 

Vælg derfor dit køkkengrej med omhu, og sørg for at få en kemikaliefri løsning. Vær derudover opmærksom på ikke at varme gryderne og panderne højere op end anbefalet, da der ved højere temperaturer kan frigives stoffer som er dårlige for dig og miljøet.

Share.

Leave A Reply