Hvad koster det have hund?

0

At have hund er en stor glæde, som mange mennesker nyder hver dag. Inden man anskaffer sig en hund, bør man dog altid være realistisk i forhold til, hvad det koster at have en hund. Her kan du blive klogere på omkostningerne ved at have en firbenet bedste ven.

Hundens månedlige omkostninger

Inden man køber en hund, er det en god ide at kigge på, hvor meget luft man har i budgettet hver måned. Til en hund skal man nemlig regne med, at den i gennemsnit koster 500 kr. pr. måned. Dette lyder måske umiddelbart af meget, men man skal huske, at hunden skal have den lovpligtige forsikring og gerne en ekstra forsikring, så man er dækket ind ved dyrlægebesøg. Selvom hunden er forsikret, er der dog altid en selvrisiko, som man skal betale ved dyrelægebesøg. Hunden skal have vaccinationer og et årligt generelt helbredstjek for at undgå for eksempel problemer med tænderne, som man desværre ofte ser hos hunde. Hertil kommer de månedlige omkostninger til foder, og dette er et dumt sted at spare. Det er vigtigt at give sin hund godt foder, da dette forebygger sygdomme.

Pris for selve hunden

Når du har konkluderet, at du har råderum til hundens løbende omkostninger, er det tid til at overveje selve anskaffelsesprisen. Denne kan variere med flere tusind kroner alt efter, hvilken hund du vælger. En internathund er nok den billigste hund, da du for en fornuftig pris kan købe en neutraliseret og sund og rask hund. Ønsker du en racehund kan prisen være meget højere, men her er du mere sikker med hensyn udfaldet af udseende og temperament. Ofte koster hvalpe mere i anskaffelse end en voksen, så dette er også værd at overveje. Hertil kommer startudstyret til hunden. Hvalpefoder, hundekurv, snor, sele, hundetegn, madskåle og diverse legetøj er på listen over det mest nødvendige til din hund. Er du realistisk omkring omkostningerne, har du en meget større chance for at få stor glæde af din firbenede ven i mange år. Godt hundefoder og udstyr til hunden kan du købe billige hos en online dyrehandel.

Share.

Leave A Reply