Vælg den rigtige form for internetforbindelse

0

Skal du have udskiftet din internetforbindelse? Men har du svært ved at finde rundt i mulighederne og forskellene mellem henholdsvis fibernet og bredbånd? Så er du ikke alene. Nedenfor guides du igennem de to valg.

 

Fibernet eller bredbånd?

Hos nogle udbydere forefindes der ikke den store forskel, hvad angår fibernet og en almindelig bredbåndsforbindelse, og det skyldes, at nogle er af den overbevisning, at fibernet er en slags underinddeling af bredbåndsnettet. I realiteten er der dog stor forskel på de to internetmuligheder og begge har fordele og ulemper.

 

En ulempe ved en almindelig bredbåndsforbindelse er den asymmetriske forbindelse. Denne gør, at der kan være forskel i hastigheden i forhold til, om der uploades eller downloades noget. Dog er det efterhånden muligt at opnå ekstremt høje hastigheder med en bredbåndsforbindelse. Uheldigvis er en bredbåndsforbindelse ofte støjfølsom, hvilket betyder, at der ikke skal meget til, før hastigheden forstyrres, for eksempel hvis der er logget mange på den samme forbindelse.

 

En ulempe ved fibernet er, at det ikke er alle i Danmark, der endnu kan få det, hvilket står i klar modsætning til bredbåndet, som alle kan få. Dog har en fibernetforbindelse en symmetrisk forbindelse, en utrolig høj hastighed, og så er en sådan ej heller nær så støjfølsom. Fibernet kan således rumme en kæmpe kapacitet, hvilket også gør, at forbindelsen ikke hakker, og at hele familien kan bruge internettet på samme tid.

 

Hvis man kigger på det lange løb i forhold til hastighederne vil fibernet vinde. Og fremtidsudsigterne for denne form for forbindelse er derfor lys. Flere får det efterhånden oprettet, og flere ser dermed også de mange fordele, som fibernet fører med sig i hverdagen og for hele familien.

 

Overvejer du at skifte til fibernet?

Mener du, at det er tid til at skifte fra en almindelig bredbåndsforbindelse til fibernet, så har du måske brug for at låne penge. Det skyldes at frem for den månedlige betaling, der forefindes ved det almindelige bredbånd, er det nødvendigt ved fibernet at få lagt et kabel fra bolig og ud til vejskel. Og dette koster et større gebyr.

Share.

Leave A Reply