Det skal du huske, når du skal flytte

0

Indhold på side:

Der er altid en del forbundet med at skulle flytte. Man skal have pakket alle sine ejendele ned i papkasser, man skal have gjort sin gamle lejlighed ren og så skal man selvfølgelig også lige… Ja, der er mange ting at huske. Vi har derfor lavet denne liste over ting, du skal huske, når du skal flytte.

Meld flytning

Når du flytter, skal du huske at melde flytning til folkeregistret senest 5 dage efter, at du flytter, dvs. den dato, hvor du rent faktisk flytter ind i din nye bolig. Du kan melde flytning for dig selv og for de øvrige beboere i husstanden. Det kan du enten gøre digitalt på hjemmesiden for den kommune, du flytter til eller du kan gøre det på borger.dk.

I forbindelse med at du melder flytning skal du også huske på at overveje, hvem der ellers skal have din nye adresse. Det kan f.eks. være din arbejdsgiver, diverse abonnementer, forsyningsselskaber som el, varme og vand og telefon- og internetleverandør.

Skift læge

Hovedreglen siger, at du skal have en praktiserende læge, der bor max 15 km fra din bolig.

Du skal derfor – hvis du flytter mere end 15 km væk fra din nuværende bopæl – også vælge en ny læge, når du melder flytning på borger.dk. Du kan her se en liste over læger, der har åbent for tilgang. Det er gratis at skifte læge, når det er i forbindelse med en flytning.

Ændre din boligstøtte

Hvis du bor i en lejebolig, hvor du får boligstøtte skal du huske at informere Udbetaling Danmark om din flytning, så de på ny kan beregne boligstøtte til dig – ellers kan det ende med en stor ekstraregning, når året er slut, hvis du har fået for meget.

Aflæs forbrug

Når du flytter, er det en god idé at aflæse el, vand, varme og gas og melde flytning til forsyningsvirksomhederne. Du skal samtidig aflæse forbrug og tilmelde din nye adresse hos forsyningsvirksomhederne. De skal have tallene senest 5 dage efter, at du er flyttet.

Informér dit forsikringsselskab

Det kan være, at du skal have foretaget ændringer i forhold til din indboforsikring, hvis du flytter til en anden type bolig eller et andet postnummer. Det er derfor en god idé at kontakte dit forsikringsselskab, så du ikke ender med en kæmpe ekstraregning på et senere tidspunkt, fordi du har betalt for lidt i forsikring.

Lej en flyttebil

En flytning er så meget nemmere og hurtigere overstået, hvis du lejer en flyttebil. Hvis du har mulighed for det og har adgang til begge lejligheder i en længere periode, kan det selvfølgelig lade sig gøre at flytte lidt ad gangen. Det kan være en god idé, når du stille og roligt skal flytte de ting, som du ikke bruger så tit og som du sagtens kan flytte i god tid, inden du helt officielt flytter. Det kan dog ikke lade sig gøre med de ting, du bruger dagligt og de større ting, som du ikke kan have i bilen. I dette tilfælde er det en god idé at leje en flyttebil. En flyttebil er nemlig stor nok til at du kan have de fleste – hvis ikke alle – af dine møbler og ting og sager i den, så du kan slippe afsted med kun at køre én enkel – eller måske to – ture frem og tilbage mellem den gamle og nye lejlighed. Det kan spare dig en masse tid.

Share.

Comments are closed.