3 ting du skal huske når du køber et håndværkertilbud

0

Det kan være fristende at købe en billig bolig som du selv skal sætte i stand, men er det nu også en rigtig god ide. Vi giver dig her 3 ting du skal huske, hvis du overvejer at købe et håndværkertilbud.

Snak med ejendomsmægleren

Inden du køber en bolig, er det altid en rigtig god ide at rådgive dig med en ejendomsmægler eller en boligadvokat. Nogle gange kan det være en god ide at især at alliere sig med en boligadvokat, da de vil være på din side, hvorimod du måske kan forvente at ejendomsmægleren ikke nødvendigvis fortæller dig alt. Nogle gange er et håndværkertilbud for godt til at være sandt og derfor skal du være opmærksom på at der kan dukke ting op som du ikke kan se med det blotte øje, når du er ude og kigge på det i første omgang. Det kan være der er skimmelsvamp i væggene eller gulvene er ved at rådne op nedefra. Så derfor tag en snak med en professionel, få en til at inspicere om alt er i orden inden du køber boligen. For hvis der dukker noget uventet op, så er du klar til det. Du kan få boligadvokaten til at gå igennem tilstandsrapporten, når du har haft en byggesagkyndig ude og vurdere boligen. For boligadvokaten kan vurdere om det er en god ide at købe boligen eller ikke, de kan fortælle dig sammen med den byggesagkyndige om købet er for godt til at være sandt, eller om du måske skal presse prisen længere ned, hvis muligt og hvis du stadig ønsker at købe boligen.

Læg en plan

Har du besluttet dig for at købe et håndværkertilbud som du ser potentiale i, så er det en rigtig god ide at lægge en plan for byggeriet. Lægger du ikke en plan, vil du hurtigt finde ud af at du vil løbe sur i renoveringsarbejdet, hvis du ikke har sat en deadline eller tager det et skridt ad gangen. Mange vælger f.eks. at bare rive alt ned på en gang også går de i stå fordi, de ikke kan overskue projektet de er gået i gang med. Så start med at tage et rum ad gangen. Tag det rum som er vigtigst for dig først, som f.eks. køkkenet. Du kan ikke leve af take away og spise ude i længden. På et tidspunkt vil du have lyst til at kunne lave mad selv, så start med at lave køkkenet. Herefter tag toilettet, for toilettet er også ret vigtigt. Måske kan det endda være en god ide at starte med badeværelset før køkkenet, alt efter hvad du har mulighed for. For har du familie der bor i nærheden som du kan bo hos imens du bygger eller bor du i en lejebolig indtil at du har bygget færdigt nok til at det er beboeligt igen. Det kan være en rigtig god ide ikke at bo i boligen samtidig med at du renovere, da du vil hurtigere vil blive færdig, hvis der ikke lige står en sofa i vejen, for der hvor du skal lægge det nye gulv. Derfor læg en plan for dit projekt så ved du også nogenlunde hvad du skal bruge af penge undervejs og har derfor mulighed for at spare op. Du skal dog altid forvente at det vil tage længere tid end du forventer, for der kommer gerne uforudsete ting i vejen. Har du brug for at låne penge til udbetalingen af huset?

Gør det selv eller hyr håndværker

Selvom det kan være meget billigt at købe et hus som kræver en del arbejde, så er lige netop det at det kræver rigtig meget arbejde og tid, noget der får mange til at løbe sur i projektet, hvis de renovere det selv. Derfor skal du overveje om du skal have håndværkere til at renovere boligen eller om du skal renovere det selv. Det er en god ide at tænke over om der er budget til at hyre en håndværker, hvis ikke under hele renoveringen, men måske en del af det. For hvis du løber sur i det, kan du tilkalde hjælp og stadig nå i mål med renoveringen. Vælger du at renovere det selv, så skal du selvfølgelig sørge for at du har det rigtige værktøj og det kan du få hos Dorch og Danola.

Share.

Comments are closed.