Søde oplevelser i København

0

Hvis du normalvis har svært ved at få tilfredsstillet din søde tand, er der garanteret sukkerchok, hvis du besøger alle stederne nævnt i denne artikel på én dag. Du kan også vælge et par stykker ud, afhængigt af hvad dit sukkerhjerte banker for. En ting er sikker, der skal nok være noget alle typer i slikmunde i København.

Karamelleriet

Hvis sidste skoledag i niende klasse var den bedste dag i dit liv, fordi der var ubegrænset tilgang til karameller og du altid går efter den guldfarvede indpakning, når der bliver serveret Quality Street, skal du helt sikkert tage et smut forbi Karamelleriet i Jægersborggade. Siden 2006 har butikken kreeret håndlavede karameller på gammeldags og traditionel vis. Her kan du kigge ind i karamelværkstedet, hvor der bliver kogt karamel de fleste dage, så en vidunderlig duft af sukker og smør breder sig i hele butikken. Du kan købe små, fine poser med karameller med forskellige smag, som er en oplagt værtindegave, hvis altså du kan dy dig fra at spise dem allesammen selv

Adresse: Jægersborggade 36, 2200 København N

 

Bland-selv slik

Nørrebrogade er et mekka, når det gælder bland-selv slik. Selvfølgelig ligger der bland-selv slikbutikker andre stedet i København, men der er bare noget særligt over dem på Nørrebrogade. Her kan du boltre dig i alskens vingummi, lakrids, chokolade og skumslik. Selvom du ikke deler sliksmag med din bedre halvdel eller din veninde, behøver I ikke skændes om, om det skal være saltlakrids eller flagermus, der skal i posen. Tag hver jeres og bland lige præcis den pose, som indeholder alle jeres egne favoritter. Der ligger slikbutikker hele vejen op ad Nørrebrogade, men Nam Nam Slik er en af de bedre og de har åbent til midnat, hvilket er praktisk, når lysten til chokoladeovertrukne mandler melder sig sent på aftenen.

Adresse: Frederikssundsvej 26, 2400 København N.

Ismageriet

Hvis du vil beskrive dig selv som en is-type, så må og skal du forbi Ismageriet, hvis du ikke allerede har været der. Her producerer de is løbende igennem dagen, så den altid er helt frisk. Desuden har de altid et stort udvalg af både mælke-is, yoghurt-is og sorbet. Hos Ismageriet går de meget op i at udnytte de friskeste råvarer, hvilket betyder, smagsvarianterne ændrer sig i takt med årstiderne. Dog har de nogle klassikere, som altid er på menukortet, fordi de er så populære. Deres is med de aromatiske ameranekirsebær og deres kendte is med smag af hvid chokolade, lakrids og citron kan ihvertfald anbefales.  Dette is-sted er ikke længere nogen skjult perle, så du skal være tålmodig, når du tager derhen. På de varme dage plejer køen at sno sig mange meter ud af butikken, fordi københavnere og turister godt ved, hvad der gemmer sig i ishuset på Amager

Adresse: Rued Langgaards Vej 6E, 2300 København S.

Hvis det ikke er den søde tand men derimod den  ”rigtige” sult der melder sig på banen så kunne du evt. Læse mere om mulighederne her:

 

Share.

Comments are closed.