Skån miljøet og spar penge med en luft-til-vand varmepumpe

0

Du kan have mange måder at opvarme din bolig på. Det kan være alt fra oliefyr til elvarme, som giver en behagelig temperatur i dine rum. Ønsker du dog at skåne miljøet mere, så tænk på de mange effektive, grønne energiløsninger, du har mulighed for. Med en varmepumpe kan du effektivt udnytte varmeenergien i luften, uanset om du vælger en luft-til-luft varmepumpe eller en luft-til-vand varmepumpe.

Forskellige luft-til-vand varmepumpemodeller

I dit projekt om at skåne miljøet kan du med en luft-til-vand varmepumpe også spare penge ved sådan en investering. Førstegangsbeløbet kan være højt, men du vil opleve, at din varmeregning og din økonomi på længere sigt klapper i hænderne. Det er dog vigtigt, inden du kaster dig ud i en investering, at du undersøger markedet for de mange forskellige varmepumpemodeller.
Du kan finde nogle af de mange modeller herunder:

  • Vølund
  • Agree Danmark
  • Panasonic
  • Bosch

Det udsnit er blot en brøkdel, så vær opmærksom på, hvad modellerne hver især kan tilbyde dig. Dine behov har stor betydning for dit valg af luft-til-vand varmepumpe.
Du kan også læse mere her for at se de forskellige modeller.

Vær opmærksom på funktionerne

Det er ikke kun modellerne og deres mærker, som du skal have et øje på. Funktionerne skal også have din opmærksomhed. Det er en nødvendighed, at du sætter dig ind i, hvad de forskellige tal betyder, så du får valgt den rette luft-til-vand varmepumpe til dine behov.
Du kan kigge efter:

  • Lydniveau
  • SCOP-værdi
  • Energimærkning

Overvej hvor høje decibelene må være, før du vil føle dig generet af lyden. Dernæst se på SCOP-værdien, der angiver den gennemsnitlige virkningsgrad. Effektiviteten bliver du altså klogere på ved tallet angivet derudfra. Energimærkningen kan også have betydning for det valg, du skal tage. Så vær opmærksom på funktionerne, du finder ved en luft-til-vand varmepumpe, da kvaliteten er forskellig.

 

Share.

Comments are closed.