Sådan pifter du hjemmet op med strik

0

Strik kan give et helt andet udtryk til hjemmet end eksempelvis lammeskind eller lædermateriale. Det er blødt og hjemmelavet, hvilket giver et personligt præg til boligen. Og mange strikker i alverdens farver, så det kan give liv til dit hjem at indrette med strikkede elementer. Der er mange sjove og anderledes strikkeprojekter, du kan give dig i kast med udover de obligatoriske julesokker. Du kan strikke en hel ’linje’ af tekstiler til hjemmet i et bestemt farvetema eller mønster eller lave sjove små pyntegenstande af det bløde, men stærke materiale. Og du vælger jo selv om stilen skal være hyggelig, moderne eller romantisk eller noget helt fjerde, når du giver dig i kast med et strikkeprojekt.

Lær at strikke en karklud

Om du er nybegynder eller en mere erfaren strikker, er ligegyldigt, når det kommer til at strikke klude. De kan bruges enten hjemme hos dig selv eller som en fin værts- eller værtindegave. Det er også en god gave til barnet, der flytter hjemmefra for første gang. Opskrifter til at strikke en karklud findes både i nemme udgaver, men også i den mere komplicerede ende. Du kan både finde videoguides, billedguides eller skrevne opskrifter på nettet om, hvordan du strikker en karklud.

Guide til at vælg den rigtige type garn

Skal du strikke en karklud, er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvilken type garn du bruger. Du kan finde et stort udvalg af forskellige garntyper her. Det skal kunne holde til hyppig vask i vaskemaskinen og have en god sugeevne. Til det formål vil bomuldsgarn eller bambusgarn være det optimale valg fremfor uldgarn, der er mere sart overfor maskinvask og vandafvisende. Men ønsker du at strikke lunt undertøj til barnebarnet er babygarn et bedre valg, der sikrer, at barnet ikke får garnfibre i munden, og egner sig til hyppig vask.

Share.

Leave A Reply