Regler: Snerydning på fortovet omkring din bolig

0

Når vinteren rammer Danmark, medfører det ofte store mængder sne og is. Dette gør glatførebekæmpelse til en vigtig opgave for boligejere. Det er nemlig husejernes ansvar at sørge for, at fortovet udenfor deres ejendom er sikkert at færdes på. Her får du en guide til, hvordan du kan tackle snerydningen effektivt og overholde reglerne.

Reglerne for glatførebekæmpelse i Danmark

I Danmark er reglerne klare. Som grundejer har du pligt til at sørge for, at gående kan færdes sikkert på fortovet ud for din grund mellem kl. 07 om morgenen og 22 om aftenen. Dette betyder, at du skal rydde sne og strø grus eller salt for at forebygge glatte overflader. Hvis du undlader at gøre dette, risikerer du både bøder og erstatningsansvar, hvis nogen skulle komme til skade på grund af manglende vedligeholdelse.

Få andre til at stå for snerydningen

Hvis du ikke har mulighed for eller lyst til selv at stå for snerydningen, kan du overveje at få hjælp udefra. Mange virksomheder tilbyder glatførebekæmpelse som en service, hvor de sørger for både snerydning og bekæmpelse af is. Dette kan være en god løsning for ældre eller travle personer, der måske ikke har tid eller kræfter til selv at klare opgaven.

Tre gode tips til snefjernelse

  1. En robust sneskovl er vigtig, da det gør det lettere at rydde store mængder sne.

  2. Du kan bruge grus, salt eller sand til glatførebekæmpelse, efter du har fjernet sneen. Salt er effektivt til at smelte is, men kan være skadeligt for planter og kæledyr, så brug det med omtanke. Grus og sand giver god friktion og er miljøvenlige alternativer.

  3. Det er nemmest at fjerne sne, når det lige er faldet og endnu ikke er blevet trampet ned eller frosset til is. Prøv at rydde sneen så tidligt som muligt om morgenen, helst inden folk begynder at færdes på fortovet.

Share.

Leave A Reply