Sikkerhedstjek: Sådan finder du den rette lås til boligen

0

Særligt i sommerferien sker der mange indbrud landet over. Selvom du husker at låse yderdørene i boligen og tager dine forholdsregler, er det ikke en garanti for, at indbrudstyvene holder sig væk. For at undgåindbrud er det vigtigt at have den rette lås, sådu kan mindske chancen for, at en tyv kan bryde ind. Læs mere og bliv klogere på, hvordan du finder den rette lås til din bolig.

Vælg en lås med god sikkerhed

Formålet med en lås er netop at beskytte boligen mod indbrud, mens du er væk, og derfor er den rette lås altid en lås med god sikkerhed. Generelt er der ikke nogen krav til, hvilken type lås, du skal have til din bolig. Skal du have en ny lås, bør du gåefter en lås, der er bore- og kopibeskyttet og samtidigt har en god dirkesikkerhed. Find derudover en lås med 6 eller 11 stifter, for at opnåoptimal sikkerhed med din nye lås.

Vælg lås ud fra dine behov

De forskellige låse er gode til forskellige formål. Primært findes der 3 typer af låse: Cylinderlåsen er en indstukket lås, hvor cylinderen er sikret via en sikkerhedslangskilt eller cylinderring. Dette gør det yderst svært at brække låsen op eller lirke den. Tilholderlåsen er ligeledes en indstukket lås, der dog ikke kan bruges, hvis man ønsker en systemnøgle, som kan bruges til flere forskellige låse. Den elektroniske lås bruges særligt i lejligheder eller erhverv, hvor flere skal have adgang. Her bruges et låsekort, hvor koden nemt kan ændres, hvilket giver større fleksibilitet. Overvej, om du eksempelvis har behov for en systemnøgle eller en fleksibel lås, hvor flere har adgang, eller om du er bedst tjent med en cylinderlås. Fågode råd hos din lokale låsesmed, sådu finder den helt rette løsning. Klik her for en låsesmed nær Amager.

Share.

Leave A Reply