Tag Tingbogen med på boligjagten

0

Tingbogen kan være et uvurderligt hjælpemiddel under boligjagten og kan hjælpe dig med at opstøve noget information omkring boliger, som du går og kigger på. Tingbogen indeholder alle tinglysninger og er derfor et godt sted at starte. En tinglysning skal for eksempel laves, når man skal have et realkreditlån, bliver gift, pantsætter noget eller får overdraget skødet til et hus. Tingbogen kan derfor give dig en masse oplysninger, som kan forberede dig på en handelssituation og give dig et par kort på hånden. Den kan også hjælpe dig med at hitte rede i eventuelle servitutter, som ejendommen kunne have.

Hvad er en servitut?

En servitut er når offentligheden begrænser retten over en ejendom. Det kan være alt lige fra færdselsret og forkøbsret til aftægtsret og jagtret. Det kan endda også være, at bestemte bygninger på ejendommen er fredet, så man ikke må rive det ned. Det er derfor vigtigt at kende til eventuelle servitutter, når du skal på boligjagt. Servitutter kan nemlig indskrænke din ret til at opføre nybyggeri, som kan være en del af din boligdrøm. Det er dog kun, hvis du er logget ind med NemID, at du kan komme til at se teksterne til servitutterne, så det er derfor vigtigt at du logger ind, hvis du vil se teksten, men du kan godt søge uden.

Alle de oplysninger du kan finde

Når du slår op på en ejendom i Tingbogen er det ikke kun servitutter, som du kan få oplysninger om. Du kan også få oplysninger om købsprisen på ejendommen, pantvilkår, eventuel gæld, der kunne ligge i boligen og så selvfølgelig servitutter. Det er dog ikke muligt at se det hele, hvis man ikke logger ind med NemID. Du kan som førnævnt ikke se teksten på servitutterne og du kan heller ikke se købsprisen. Hvis du vælger at logge ind på NemID er det dog muligt for boligejeren at se, hvem der har søgt på boligen. Du skal derfor finde ud af, om du vil gøre det kendt, at du har søgt på boligen, eller om du hellere vil have anonymitet.

Share.

Leave A Reply