Opvaskemaskine Test – Her er de bedste opvaskemaskiner

0

Indhold på side:

Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at din opvaskemaskine er én af de mest vitale hvidevarer i din bolig. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at du ejer den helt rette maskine for dit vedkommende, da den både skal stemme overens med dine behov og præferencer. Hvis du leder efter en ny opvaskemaskine, så er det selvfølgelig også vigtigt, at du sørger for at holde fokus rettet mod at vælge en model, der rent faktisk harmonerer med dine krav og præferencer.

Det forholder sig – desværre – således, at mange forbrugere ender med at investere i en tilfældig model. Det kan der være flere grunde til, men oftest handler det om, at de blot vælger en populær model eller er faldet over et godt tilbud, hvor de kan erhverve sig en opvaskemaskine til en rigtig god pris. Hvis denne maskine ikke byder på de rette egenskaber, så vil den dog ikke være synderligt meget værd for dig – uanset hvor dyr, den har været.

Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at tage dig god tid til at udvælge din kommende opvaskemaskine. Det er én af de mest essentielle hvidevarer i boligen, og i langt de fleste husstande bruges den op til flere gange om ugen – nogle steder endda én gang om dagen. Hvis ikke din opvaskemaskine kan dække dine behov, så er der ikke noget værd, så derfor skal du vælge med omhu og med fokus på dine forskellige behov og krav.

Hvis du har indledt jagten efter din næste opvaskemaskine, så er du – uden tvivl – kommet til det rette sted. I denne artikel vil du blive præsenteret for en lang række forskellige modeller, der varierer i forhold til maskinens størrelse, egenskaber, funktioner og meget andet. Derfor vil du med garanti også kunne finde en passende opvaskemaskine i vores opvaskemaskine test. Endvidere, så finder du også en opvaskemaskine guide, der gør det nemmere for dig at vælge den rette model for dit vedkommende.

Siemens SR46M280SK – BEDST I TEST!

Siemens SR46M280SK er en smal opvaskemaskine, der passer godt til dig, der enten ikke har synderligt meget behov for plads i din opvaskemaskine eller derimod ikke har specielt meget plads at gøre godt med i køkkenet, og derfor også er nødt til at spare på pladsen – i sådanne sammenhænge er en smal opvaskemaskine oftest den rette løsning. I dette tilfælde er der tale om en maskine hvori du kan finde plads til intet mindre end 10 kuverter og derfor er det også en passende model til den mindre husstand.

Det skal selvfølgelig også nævnes, at SR46M280SK fra Siemens hører til i energiklasse A+, hvilket også er ensbetydende med, at det er en relativt energivenlig maskine, der kan spare dig for unødig strømspild. Den kan dog også bryste sig af, at have et støjniveau, der lyder på blot 44 dB, hvilket er ensbetydende med, at du kan være sikker på, at du ikke ender med at blive generet af støjen fra din opvaskemaskine, når den er i gang.

Én af de ting, der er med til at gøre Siemens SR46M280SK til en særdeles imponerende opvaskemaskine er, at der er tale om en maskine med en meget fleksibel indretning, hvilket blandt andet også betyder, at du er sikker på, at du får en rigtig god god plads i bunden af opvaskemaskinen. Det er blandt andet noget, der er gjort muligt, eftersom Siemens har valgt at udstyre deres SR46M280SK med en bestikskuffe i stedet for en kurv.

Maskinen byder på et årligt energiforbrug, der lyder på 237 kWh, mens det har et vandforbrug, der lyder på 9,5 liter pr. driftsgang (det ender med at blive et årligt vandforbrug på cirka 2660 liter ved almindeligt brug af maskinen). Hvis du foretrækker en opvaskemaskine med et moderne og enkelt design, så kan du med fordel vælge at se nærmere på denne model fra Siemens, der oven i købet også kommer med både AquaStop og en timer-funktion.

Bosch SPU53M02SK

Bosch SPU53M02SK er en både fleksibel og intelligent opvaskemaskine, der blandt andet kan bryste sig af, at være udstyret med en højdejusterbar overkurv i intet mindre end 3 trin og samtidig bliver den også leveret med Boschs velkendte og fleksible VarioFlex-kurvesystem, der gør det nemt for dig at indrette din opvaskemaskine på lige præcis dén måde, du mener er den mest hensigtsmæssige for dit vedkommende – og det gør den til en særdeles interessant maskine.

Bosch har desuden også valgt at udstyre deres SPU53M02SK med en såkaldt doseringsassistent, hvilket også er ensbetydende med, at maskinen på helt automatisk vis er i stand til at sikre, at der hverken bliver brugt for meget eller for lidt opvaskemiddel. Energimærkningen på A+ er desuden også ganske fornuftig, da det er i den pæne ende af skalaen, omend det også betyder, at der er plads til forbedringer, men det afspejler sig selvfølgelig i købsprisen.

Langt de fleste danskere er ikke interesseret i, at skulle høre for meget på sin opvaskemaskine, hvilket Bosch naturligvis også godt er klar over. Derfor har de også sikret sig, at Bosch SPU53M02SK har et lydniveau, der lyder på blot 46 dB, hvilket kan spare dig for støjgener. Du har dog også mulighed for at gøre brug af timer-funktionen, så du kan indstille den til at være færdig og klar til at blive tømt, når det passer dig absolut bedst.

Med denne opvaskemaskine får du endda også hele fem forskellige programmer og dertil også en tillægsfunktion, der selvfølgelig gør det muligt for dig at finde den helt rette indstilling til din opvask. Maskinen kan bryste sig af et samlet energiforbrug pr. driftsgang, der lyder på 0,78 kWh, mens det årlige energiforbrug derimod er 220 kWh pr. år. Den bruger cirka 9,50 liter vand pr. driftsgang, hvilket er ensbetydende med, at den har et årligt vandforbrug, der lyder på 2660 liter.

Bosch SKS62E28EU

Det er naturligvis ikke alle, der har plads til at have en stor opvaskemaskine stående i deres køkken, men det er dog ikke ensbetydende med, at du ikke har mulighed for at finde frem til en opvaskemaskine, du kan finde plads til. Det skyldes naturligvis, at du blot kan vælge at investere i en såkaldt bordopvaskemaskine, hvilket meget vel kunne være en model som Bosch SKS62E28EU, der har en størrelse, der gør, at den blot kan placeres på dit køkkenbord.

Du skal naturligvis være opmærksom på, at denne maskine kan rumme seks kuverter, så derfor vil den heller ikke egne sig synderligt godt til større husholdninger. Hvis du derimod enten bor i en mindre lejlighed på egen hånd eller du derimod er bosat sammen med din partner, så kan en bordopvaskemaskine som Bosch SKS62E28EU sagtens være en passende investering. Det betyder også, at den sagtens kan klare den mængde opvask, der leveres af 1-2 personer.

Denne model befinder sig desuden i energiklasse A+, hvilket er ensbetydende med, at den også befinder sig i den relativt gode ende af prisskalaen. Du kan dog være sikker på, at der ikke er tale om en strømsluger, men derimod er der tale om en maskine, der både er i stand til at skåne miljøet og ligeledes også din pengepung. Derfor kan du selvfølgelig også roligt gøre brug af maskinen, der har et årligt energiforbrug på 174 kWh/år.

Endvidere, så skal det naturligvis også nævnes, at Bosch SKS62E28EU kan bryste sig af et særdeles roligt og støjfrit lydniveau, der lyder på blot 48 dB. Derfor kan du også roligt have den kørende, selvom du er hjemme, da støjniveauet bestemt ikke er noget, der kommer til at genere. Ydermere, så bliver den dog også leveret med en række forskellige programmer, hvilket blandt andet tæller både øko- og skåneopvask, mens den også kommer med to tillægsfunktioner: VarioSpeed og ekstra tørring.

Siemens SN478S16TS

Føler du, at du har brug for en opvaskemaskine med en stor kapacitet, så du kan bekæmpe den store mængde opvask, der altid tårner sig op på køkkenbordet, så bør du bestemt vælge at se nærmere på Siemens SN478S16TS. Der er tale om en maskine, der har en kapacitet, der lyder på intet mindre end 14 kuverter, hvilket også er nok til selv familier med mere end fire personer, hvorfor den kan bruges af langt de fleste husstande i Danmark.

Det stopper dog ikke her, for selvom denne maskine faktisk har en særdeles stor kapacitet, så kan den samtidig også bryste sig af, at være en del af den absolut bedste energiklasse, da den nemlig er blevet mærket med energiklasse A+++. Det er også med til at sikre dig, at den har et meget fornuftigt energi- og vandforbrug, så der hverken bliver brugt for meget af enten det ene eller det andet, når du tænder maskinen.

Selvom maskinen faktisk har en timer-funktion, som gør det muligt for dig at udskyde starten af din opvaskemaskine, så du ikke behøver at høre på din Siemens SN478S16TS-opvaskemaskine, så bør du dog ikke være synderligt bekymret for at have den kørende, når du er hjemme. Det skyldes selvfølgelig at den har et lydniveau, der lyder på blot 42 dB, hvorfor den bestemt ikke kommer til at gøre synderligt meget væsen af sig i køkkenet eller hvor end, den placeres.

Siemens SN478S16TS er samtidig også én af de opvaskemaskiner på markedet, der bliver leveret med en helt særlig holder til vinglas, så du faktisk kan finde plads til at have intet mindre end 15 vinglas stående sikkert og stabilt i underkurven, når din opvaskemaskine kører. Ydermere, så er den også udstyret med en såkaldt AquaStop-funktion, der gør maskinen i stand til automatisk at lukke for vandtilførslen, så mængden af vand og ligeledes også skader bliver begrænset.

AEG F66792W0P

Her er der tale om en model, der for alvor kan bryste sig af en rigtig god kapacitet, da den faktisk kan indeholde intet mindre end 15 hele kuverter, hvilket også er ensbetydende med, at den nemt vil kunne klare opvasken hos en familie, der er bestående af 4-6 personer. På trods af, at der er tale om en stor og rummelig opvaskemaskine, så har AEG dog stadig fokuseret på at udnytte pladsen inde i maskinen på bedst mulig vis.

Der er mange større opvaskemaskiner på det danske marked, der har svært ved at holde energiforbruget på et tilfredsstillende niveau, men det er dog ikke noget, der er et problem for AEG F66792W0P. Det har også sikret den en energimærkning med energiklasse A++, hvorfor den befinder sig i den gode ende af energiskalaen, hvilket ikke blot er med til at spare dig for mange penge, men samtidig er det også med til at skåne miljøet.

AEG F66792W0P kan desuden også bryste sig af et meget beskedent lydniveau, der lyder på blot 43 dB, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at du ikke skal være bange for, at du bliver generet af lyden. Dog er den også udstyret med udskudt start, så du kan planlægge opvasken efter resten af din tidsplan, så den er færdig og klar til at blive tømt, når det passer dig bedst, hvilket kunne være, når du står op eller når du kommer hjem.

AEG har desuden også valgt at udstyre deres F66792W0P med en bestikskuffe øverst i maskinen, så du får bedre plads til alt lige fra tallerkener til større gryder i bunden af din opvaskemaskine. Den øverste hylde er desuden også blevet udstyret med såkaldt SoftGrip-vinglasholdere, der kan holde din vinglas skånsomt, men dog stadig sikkert på plads, så de ikke ender med at gå i stykker under opvask. Er desuden også udstyret med et såkaldt stilleprogram.

Whirlpool ADG301

Her der igen tale om en integrerbar opvaskemaskine, som du har mulighed for at integrere direkte i dit køkken, så den udadtil har præcis det samme udseende som resten af lågerne i dit køkken – det er der rigtig mange danskere, der er glade for. I dette tilfælde er der tale om en opvaskemaskine fra Whirlpool, der har en rigtig god størrelse, der passer godt til den danske familie, der består af 3-4 personer, som nemt finder nok plads i denne maskine.

Du skal dog være opmærksom på, at der findes opvaskemaskine, der har en større kapacitet end Whirlpool ADG301, da den blot har en samlet kapacitet på 10 kuverter, men, som sagt, så bør det være mere end nok til langt de fleste familier, der er bestående af 3-4 personer. Det er naturligvis en smagssag, hvorvidt du mener kapaciteten på 10 kuverter er nok for dit og din husholdnings vedkommende eller ej – sørg dog for at overveje det meget nøje.

Endvidere, så er Whirlpool ADG301 ligeledes også én af de maskiner, der er blevet mærket med energiklasse A+, hvilket også er ensbetydende med, at den befinder sig i den relativt gode ende af energiskalaen. Det skyldes selvfølgelig, at den har et relativt lavt vand- og energiforbrug, eftersom den har et årligt energiforbrug, der lyder på cirka 237 kWh pr. år ved almindeligt brug, mens det årlige energiforbrug lyder på i omegnen af 2800 liter (cirka 10 liter pr. driftsgang).

Det er selvfølgelig også værd at nævne, at Whirlpool har valgt at udstyre deres ADG301-opvaskemaskine med en såkaldt timer-funktion. Det er også ensbetydende med, at du faktisk har muligheden for at indstille maskinen til enten at starte på et bestemt tidspunkt eller til at være færdig med at vaske på et bestemt tidspunkt. På den måde kan du faktisk komme hjem fra arbejde, når din opvaskemaskine er klar til at blive tømt.

Bosch SMI88TS02E

Hvis du har igangsat jagten efter en miljøvenlig integrerbar opvaskemaskine, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du bør kaste et nærmere blik på Bosch SMI88TS02E. Det er en opvaskemaskine, der nemt og enkelt kan integreres i dit køkken, så du har det samme look over hele linjen, men ikke nok med det, så kommer den ligeledes også med en lang række forskellige funktioner, der kan gøre det nemmere for dig at indstille maskinen på perfekt vis.

I og med, at der er tale om en miljøvenlig maskine, så kan den selvfølgelig også bryste sig af at være blevet mærket med energiklasse A+++, der er den bedste energiklasse for opvaskemaskiner. Det betyder også, at denne model er blandt de mest energibesparende på markedet, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at du har mulighed for både at spare penge ved at gøre brug af Bosch SMI88TS02E, men i samme ombæring har du også mulighed for at skåne miljøet.

Som tidligere nævnt, så er Bosch SMI88TS02E en model med mange funktioner. Mere specifikt, så bliver den faktisk leveret med intet mindre end otte forskellige programmer og dertil kommer den også med hele fem tillægsfunktioner, hvilket er med til at sikre, at du har mulighed for at altid at opnå gode resultater med opvaskemaskinen. Den samlede kapacitet lyder på 14 kuverter, hvilket selvfølgelig giver god plads til selv større husholdninger på mere end 4-5 personer.

Bosch SMI88TS02E er naturligvis også blevet udstyret med en såkaldt doseringsassistent, der kan hjælpe dig med at sikre, at der hverken ender med at blive for lidt eller for meget opvaskemiddel, når du sætter maskinen i gang. Endvidere, så er den naturligvis også udstyret med en timer-funktion, der gør det muligt for dig at planlægge opvasken, så du nemt vil kunne vende hjem fra arbejde til en ren opvask, som netop er blevet færdig og er klar til at blive tømt.

Siemens SN66M039EU

Siemens SN66M039EU er en såkaldt integrerbar model, hvilket er ensbetydende med, at den kan integreres direkte i dit køkken og med en køkkenlåge, der passer med resten af køkkenet. Foruden at være integrerbar, så er den samtidig også meget energieffektiv og samtidig også meget støjsvag, hvilket er ensbetydende med, at du har mulighed for både at spare penge og skåne miljøet med denne opvaskemaskine fra Siemens, eftersom den befinder sig i energiklasse A++, der er den andenbedste energiklasse.

Det skal desuden også nævnes, at maskinen kan bryste sig af kold- og varmvandstilslutning, hvilket gør den endnu mere energieffektiv. Opvaskemaskinen har desuden plads til intet mindre end 13 standardkuverter, hvilket er en passende størrelse, der harmonerer ganske fint med, hvad der er behov for i den gennemsnitlige danske familie, der er bestående af mellem 3 og 4 personer. Den kan dog også sagtens bruges af både større og mindre husholdninger, der har et andet behov.

Med varioSpeed-funktionen i Siemens SN66M039EU vil du ikke kun kunne spare penge, men samtidig vil du faktisk også kunne spare rigtig meget tid, da maskinen faktisk er i stand til at kunne klare opvasken på den halve tid. Det giver selvfølgelig også plads til at have fokus på noget andet, hvis du hurtigere kan få klaret opvasken. Du kan hurtigere få tid og plads i kalenderen til at passe din fritid, din familie og lignende.

Foruden alt dette, så har Siemens desuden også valgt at udstyre deres SN66M039EU med en timer-funktion, så du dermed nemmere vil kunne få opvasken til at passe ind i din tidsplan. Du kan f.eks. indstille den på en sådan vis, så den er klar til at blive tømt, når du står op om morgenen eller du kan vælge at indstille den til at være færdig med at køre, når du kommer hjem fra arbejde.

Blomberg SGUN16210X

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der bestemt ikke er mange forskellige opvaskemaskiner på det danske marked, der kan konkurrere med Blomberg SGUN16210X, når det kommer til et moderigtigt design. Dette er en meget moderne opvaskemaskine og derfor kan du selvfølgelig også være helt og aldeles sikker på, at den kommer til at passe rigtig godt ind i lige netop dit køkken, uanset hvordan det ser ud og hvordan dit køkken er indrettet.

Det er selvfølgelig ikke kun udseendet, der er imponerende i forbindelse med denne opvaskemaskine, da Blomberg SGUN16210X ligeledes også en opvaskemaskine, der har en rigtig god størrelse, da den byder på en kapacitet, der lyder på 12 kuverter. Det er også ensbetydende med, at det er en model, der passer rigtig godt til den gennemsnitlige danske familie, der er bestående af 3-4 personer. Derfor vil du og din husholdning med stor sandsynlighed også kunne udnytte pladsen godt.

Samtidig er denne opvaskemaskine fra Blomberg også en relativt energivenlig én af slagsen, da der er tale om en maskine, der kan bryste sig af, at befinde sig i energiklasse A+. Det betyder også, at den har et forholdsvist lavt energi- og vandforbrug, når den vasker op. Mere specifikt, så byder den på et årligt energiforbrug, der lyder på 290 kWh og samtidig også et vandforbrug på cirka 12 liter pr. driftsgang, hvilket er svarende til cirka 3360 liter på et år.

Hvis du ikke er meget for, at din opvaskemaskine kører, når du er hjemme, så vil du blive glad for at Blomberg SGUN16210X er udstyret med en såkaldt timer-funktion, der lader dig planlægge opvasken, så den passer til din tidsplan og din hverdag. Denne model er desuden specielt lavet til at et køkkenbord med en højde på 920 mm., mens maskinen desuden også er blevet udstyret med en såkaldt AquaStop-funktion, der lukker for vandtilførslen ved lækager.

Sharp QW-C12U492W-NR

Skal du bruge en ny opvaskemaskine, der passer til familien med 3-4 personer (også hvad der er svarende til en almindelig dansk familie), så kan du roligt vælge at se nærmere på Sharp QW-C12U492W-NR, hvor du – uden problemer – vil kunne finde plads til det hele, uanset hvor meget, du og resten af familien vasker i opvaskemaskinen i løbet af en dag. Det skyldes nemlig, at maskinen har en samlet kapacitet, der er svarende til intet mindre end 12 kuverter.

Ydermere, så skal det selvfølgelig også nævnes, at denne maskine både er en kende større og en kende mere energivenlig end den model, der er blevet beskrevet ovenfor. Det er også ensbetydende med, at Sharp QW-C12U492W-NR er at finde i energiklasse A++, hvilket også betyder, at den befinder sig i den bedre ende af energiskalaen. Derfor vil du også roligt kunne sætte denne maskine i gang, da den ikke bruger unødigt meget energi eller vand, når den kører.

Hvis du ikke har lyst til at høre på din opvaskemaskine, mens du går derhjemme og nyder fritiden, så har du mulighed for at gøre brug af timer-funktionen i QW-C12U492W-NR fra Sharp, da den giver dig muligheden for at planlægge opvasken, så den passer perfekt med, at den er færdig med at vaske og klar til at blive tømt, når du kommer hjem fra hjem eller skole. På denne måde kan den også køre, når det passer dig bedst.

Som tidligere nævnt, så er dette en maskine, der egner sig godt til personer med 3-4 personer. Maskinen byder på et årligt energiforbrug, der lyder på 258 kWh pr. år, mens den har et vandforbrug, der lyder på 12 liter pr. driftsgang, hvilket er svarende til cirka 3360 liter i løbet af et år ved ganske almindelig brug af maskinen. Ydermere, så skal der ikke være nogen tvivl om, at lydniveauet på 49 dB er ganske imponerende.

Sådan vælger du den rette opvaskemaskine

I forbindelse med valget af din kommende opvaskemaskine, så er der et væld af forskellige faktorer, der skal tages op til overvejelse. Derfor skal du også se nærmere på en række forskellige parametre forbundet med hver enkelt opvaskemaskine, der synes at have din interesse. Det er naturligvis din egen vurdering, hvorvidt det er størrelsen, funktionaliteten eller noget helt tredje, der er det mest essentielle kriterium for dit vedkommende. Nedenfor kan du se en række faktorer, du bør overveje:

Den skal vaske og tørre ordentligt

Som du med garanti også selv har regnet ud, så er noget af det absolut vigtigste, at du sørger for at vælge en model, der både vasker og tørrer ordentligt. Din opvaskemaskine skal kunne vaske både bestik, service, glas, gryder og meget andet, men ikke nok med, at den skal være i stand til at vaske et væld af forskellige objekter, så skal den også kunne sørge for, at det rent faktisk bliver tørt efterfølgende, så du ikke selv skal gøre det.

Langt de fleste opvaskemaskiner er i stand til at vaske de objekter, der bliver placeret i maskinen, men det er – desværre – ikke alle modeller, der kan klare den sidste del af opgaven på lige så imponerende vis. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det kan være vanskeligt for en maskine, at skulle tørre alt lige fra bestik til forskellige plastikbøtter. Det er dog oftest også her, de gode maskiner vil blive adskilt fra de mindre gode maskiner.

Funktionaliteten er essentiel

Funktionaliteten er selvfølgelig også et meget essentielt punkt. På trods af, at der vil være mange andre kriterier, der vægtes højere end brugervenligheden af maskinen, så er det alligevel et punkt, der også bør være pålagt relativt meget af dit fokus. Det er naturligvis fordi langt de fleste danskere vælger at investere i en opvaskemaskine, fordi det skal være nemt og brugervenligt, så du dermed ikke skal bruge unødigt meget tid eller energi på selv at vaske op.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at du derfor bør se nærmere på indretningen og de funktioner, der følger med, når du vælger at investere i en bestemt model. I denne forbindelse er der ikke nogen opskrift og det er også ensbetydende med, at du er nødsaget til at gøre dig dine egne erfaringer med, hvad du mener, der er den rette løsning i denne sammenhæng. Sørg dog for ikke at forhaste beslutningen, men derimod at vælge med den største omhu.

Foretrækker du bestikbakke eller -kurv?

Én af de mere markante forskelle på de forskellige opvaskemaskiner, du kan finde på det danske marked er hvordan, de er blevet indrettet til at kunne opbevare forskellige former for bestik. Der er nogle modeller, der bliver leveret med en kurv med håndtag, så den f.eks. nemt kan tages ud af maskinen, når du skal tømme den efter en endt vask. Der er dog også andre modeller, der kommer med en såkaldt bestikbakke, der kan trækkes ud som en almindelig skuffe.

Forskellen på en bakke og en kurv er, at det førstnævnte tilfælde vil gøre det nemmere for dig at placere bestikket i individuelle holdere, så de ikke klumper sammen og du dermed også er garanteret, at snavs ikke bliver siddende på bestikket efter en vask. Mange foretrækker dog alligevel en bestikkurv, da det gør det meget nemmere for dig at tømme maskinen for bestik, eftersom kurven – som sagt – kan løftes med hen til bestikskuffen – det er dog en smagssag.

Hvor fleksible kræver du, at kurvene er?

De billigste opvaskemaskiner på det danske marked vil oftest være udstyret med to standardkurve, der ikke er synderligt fleksible. På de lidt dyrere modeller har du oftest et væld af andre muligheder, som du ikke har på de billigere modeller, hvilket blandt andet byder på, at du vil kunne lægge tallerkenrækkerne ned, så der er mere plads til både skåle, gryder og fade. Det kan være en fordel, hvis du gerne vil undgå, at skulle vaske gryder og deslige i hånden.

Endvidere, så er der samtidig også tale om, at du blandt andet vil kunne finde en holder til dine sarte vinglas og andet udstyr i anormale størrelser. I visse opvaskemaskiner er der samtidig også mulighed for at justere kurvene op eller ned, hvilket kan være en fordel, hvis du skal finde plads til noget, der har en relativt stor højde sammenlignet med øvrige ting, der normalvis vaskes i en opvaskemaskine – det vil du med garanti komme til at sætte pris på.

Ekstra tørring kan vise sig at være nyttigt

Der findes en række forskellige modeller på det danske marked, der ligeledes kan bryste sig af en række forskellige tilvalgsfunktioner, der kan sikre dig, at de mange ting i din maskine for alvor bliver tørret ordentligt. Det er særligt noget, der kan være nyttigt, hvis du vasker plastikbøtter, madkasser eller lignende – det er oftest noget, der bliver gjort muligt ved at forlænge selve tørretiden i opvaskemaskinen, så du kan være sikker på, at alle objekter i maskinen bliver tørre.

I denne forbindelse skal du selvfølgelig være indstillet på, at ekstra tørring er noget, der også vil ende med at forbruge mere energi. Tallerkener og glas vil dog – som udgangspunkt – være i stand til at tørre ved den almindelige tørretid, uanset hvilken opvaskemaskine, du har. Det er derfor også noget, der er mere spændende for dit vedkommende, hvis du ofte gør brug af din opvaskemaskine til f.eks. at vaske forskellige plastikbøtter, gryder, pander og meget andet.

Ydermere, så kan det også være en rigtig god idé, at du vælger en model, der byder på muligheden for at vaske en halvfuld maskine. I et sådant tilfælde vil en opvaskemaskine selv sørge for at skrue ned for forbruget, hvilket er ensbetydende med, at du dermed kan spare på forbruget og dermed også spare penge. På denne måde kan du samtidig også sætte din opvaskemaskine i gang, selvom den ikke er fyldt, hvilket mange egentlig gerne vil afholde sig fra.

Får du brug for en timer-funktion?

Langt de fleste opvaskemaskiner, der kan købes på det danske marked bliver leveret med en indbygget timer-funktion, der muliggør at udskyde programstart fra én til hele 24 timer. Det er blandt andet noget, der giver dig muligheden for at planlægge hvornår, du gerne vil have din opvaskemaskine skal gå i gang. Det er selvfølgelig en fordel, da du dermed har mulighed for have maskinen kørende, mens du ikke er i huset, så du ikke bliver generet af støjen fra maskinen.

Hvis du bruger timer-funktionen korrekt, så har du mulighed for at sætte din maskine i gang i løbet af eftermiddagen, så den dermed også er klar til at blive tømt, når du kommer hjem fra arbejde eller fra skole. Det betyder også, at du undgår at have eventuelle vandrester liggende i længere tid, hvilket – desværre – kan resultere i aflejringer på service, glas og meget andet. Derfor bør du også være fornuftig at gøre brug af timer-funktionen på opvaskemaskinen.

Hav fokus på en god energiklasse

For mange kan det virke appellerende, at vælge en model, der kan erhverves til en billig pris. Det er dog oftest også ensbetydende med, at du er nødsaget til at vælge en model, der ikke er synderligt energivenlig. Selvom det virker interessant, så er det dog med stor sandsynlighed noget, du ender med at fortryde. Det skyldes, at langt de fleste billige modeller ender med at blive meget dyrere end de modeller, der er dyrere at anskaffe dig.

I dag er det dog vanskeligt at finde en maskine, der ikke byder på en energimærkning, der lyder på minimum energiklasse A eller derover. Det betyder også, at der er gode forudsætninger for at finde frem til en opvaskemaskine, der befinder sig i en god energiklasse. Der er dog ikke nogen grund til, at du bør stille dig tilfreds med en model, der udelukkende befinder sig i energiklasse A, da dette er den laveste energiscore i dagens Danmark.

Derfor bør du også sætte hovedet op efter at vælge en opvaskemaskine, der befinder sig i minimum energiklasse A++, men det bedste ville naturligvis være at vælge en model, der befinder sig i energiklasse A+++, der er den bedste energimærkning. Hvis du ejer en opvaskemaskine, der ikke er synderligt energivenlig, så vil en maskine i én af de to førnævnte energiklasser med garanti kunne spare dig penge på sigt, hvorfor du vil kunne betragte det som værende en god investering.

Hvor lang er den typiske levetid på en opvaskemaskine?

Når du står overfor at skulle bruge en relativt betydelig mængde penge på at investere i en ny opvaskemaskine, så vil du med garanti også gerne kunne sikre dig, at levetiden er relativt lang. Desværre forholder det sig således, at der ikke kan gives noget entydigt svar på, hvor lang levetiden er på opvaskemaskinen, da det er noget, der kan variere rigtig meget fra model til model. Det ville ellers være bekvemt, hvis der blot kunne gives et specifikt svar.

I denne forbindelse skal det selvfølgelig nævnes, at der er mange forskellige maskiner på det danske marked. Mange af dem er i forskellige kvaliteter, så derfor vil det oftest også være kvaliteten, der er afgørende for, hvor lang levetiden er på din kommende maskine. Det skal dog understreges, at dette ikke er ensbetydende med, at du blot skal vælge den dyreste maskine, du kan finde, for det er ikke ensbetydende med, at det er modellen med den længste levetid.

Hvis du er villig til at investere i en god opvaskemaskine, der koster mere end den gennemsnitlige pris, så er der mulighed for at erhverve dig en model, der sagtens vil kunne holde i mellem 15 og 20 år – og endda også mere end dét. Hvis du derimod foretrækker at holde din investering på et mere sobert niveau, så vil du også skulle indstille dig på, at du skal forvente en mere almindelig levetid på mellem 8 og 10 år.

Skal du have fundet frem til den helt rette maskine, som passer bedst til lige præcis dig, kan du med fordel også kigge nærmere på denne opvaskemaskine test, som gennemgår flere forskellige modeller – og  hjælper dig til at finde de bedste priser.

Share.

Leave A Reply